Προετοιμάζει την κοινή γνώμη για τις επαφές του στο Νταβός ο Πρόεδρος

Την ετοιμότητα του να συναντηθεί μαζί με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν με στόχο να ενημερωθεί ο ΓΓ του ΟΗΕ για την πραγματική κατάσταση των συνομιλιών επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Λιμανάκι Αγίας Νάπας Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρίσταται στον καθαγιασμό των Υδάτων και Βάπτισης του Τιμίου Σταυρού. // Ayia Napa harbor The President of the Republic, Mr. Nicos Anastasiades, attends the consecration of the water and the baptism of the Holy Cross.

Αναχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο για να παρευρεθεί στο γεύμα του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει κάποια εξέλιξη σε σχέση με ενδεχόμενη συνάντηση στο Νταβός των δύο ηγετών με τον ΓΓ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα αυτό επανέλαβε ότι είπε χθες πως αν δηλαδή προσκληθεί σε μια τέτοια συνάντηση βεβαίως και θα συμμετέχει.

«Αν προσκληθώ βεβαίως και θα συμμετάσχω σε μια ανάλογη συνάντηση γιατί θα πρέπει ο ΓΓ του ΟΗΕ να είναι ενήμερος για την πραγματική κατάσταση των συνομιλιών. Και για την πρόοδο που επετεύχθη και για τα προβλήματα που έχουμε».

Ερωτηθείς ενόψει της αυριανής νέας συνάντησης με τον Τ/κ ηγέτη κατά πόσο υπάρχουν κάποια νέα ζητήματα στο τραπέζι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αρκέστηκε να απαντήσει ότι «όλα είναι στο τραπέζι».