Μαρέβα Μητσοτάκη-η σύζυγος του νέου προέδρου της Ν.Δ.

Οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (10/1) και έβγαλαν νέο πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο νέος πρόεδρος του μαρεβακόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να υπερισχύσει του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον προεκλογικό αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη -και τελικά στη μεγάλη νίκη του- είχε και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόβσκι, η οποία τον στήριξε έμπρακτα με σημαντικά εργαλεία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter κοινοποίησε όσα σχόλια στήριζαν τον γνωστό πολιτικό και φυσικά έκανε retweet αυτά που συζύγου της. Μάλιστα, δε δίστασε να εκφράσει και δημόσια την αισιοδοξία της για τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξή της και επιβεβαιώθηκε. Η Μαρέβα Μητσοτάκη υποστήριξε πως ο σύζυγός της έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Κάτι που φαίνεται να πίστεψαν και οι ψηφοφόροι του κόμματος που εξέλεξαν ως νέο πρόεδρο! Η διακριτική της παρουσία στις δημόσιες εμφανίσεις ισορροπεί με τη δυναμικότητά της στο σπίτι. «Αρχηγός στο σπίτι110116011822_2737 είναι πάντα η γυναίκα», είχε παραδεχτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του και η δική του γυναίκα έχει καταφέρει να φροντίσει μαζί με εκείνον και για τις ανάγκες των τριών τους παιδιών. Την 18χρονη Σοφία, τον 17χρονο Κωνσταντίνο και τη 12χρονη Δάφνη. Βέβαια, ο γάμος τους είχε περάσει στο παρελθόν μια κρίση και παρέμειναν σε διάσταση για 5 ολόκληρα χρόνια. Ποτέ δεν προχώρησαν τις διαδικασίες του διαζυγίου. Αντίθετα βγήκαν από όλο αυτό πιο δυνατοί. Κάτι το οποίο έχει παραδεχτεί δημόσια σε συνεντεύξεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από 20 περίπου χρόνια. Έκαναν και οι δυο μεταπτυχιακό. Εκείνη στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ είχε το πρώτο της πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στις Πολιτικές Επιστήμες και το δεύτερο από το Κολούμπια στην Πολιτική Οικονομία. Οι δυό τους παντρεύτηκαν το 1997 στην Αγία Ειρήνη στην Πλάκα, ενώ η κόρη τους Σοφία γεννήθηκε λίγους μήνες μετά. Αργότερα απέκτησαν τα άλλα δύο τους παιδιά. Η Μαρέβα Mητσοτάκη αρχικά

ÁÖÉÎÇ ÊÁÉ ÄÇËÙÓÅÉÓ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ Í.Ä. ÊÕÑÉÁÊÏÕ ÌÇÔÓÏÔÁÊÇ ÓÔÁ ÃÑÁÖÅÉÁ ÔÏÕ ÓÔÇÍ ÏÄÏ ×ÁËÊÏÊÏÍÄÕËÇ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

εργάστηκε στο παράρτημα της Deutsche Bank στην Αθήνα, στο investment banking όπου και παρέμεινε για 12 χρόνια. Το 2007 θα ιδρύσει την MG Capital Advisors S.A., μια ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία, και το 2010 ιδρύει την Eternia Capital Advisors, μια εταιρεία asset management με ειδίκευση σε επενδύσεις hedge fund που είχε όμως ατυχή κατάληξη. Σήμερα, με την πολύ καλή της φίλη της και συνιδρύτρια της ελληνικής εταιρείας Zeus + Dione, Δήμητρα Κολοτούρα δημιουργούν σύγχρονα αξεσουάρ και ρούχα, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση και κατασκευασμένα από άριστες πρώτες ύλες, από Ελληνες τεχνίτες με μακρά παράδοση στην τέχνη τους. Τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται σε 100 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, από το Παρίσι μέχρι το Ντουμπάι, με ετήσια αύξηση του τζίρου, ενώ μόλις πρόσφατα το βρετανικό marev1περιοδικό «Monocle» έκανε ειδική μνεία στα κομψά προϊόντα της. Είναι επίσης αντιπρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας επιχειρήσεων Endeavor S.A. στην Αθήνα, μια εταιρεία με έδρα την Αμερική, που με δική της πρωτοβουλία κατάφερε να δημιουργήσει και το ελληνικό παράρτημα.