Πρόεδρος ΕΔΕΚ: Όχι σε ξεπούλημα κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών

Μηνύματα εγρήγορσης και επαγρύπνησης στέλνει η ΕΔΕΚ σε όλους τους Κύπριους και τις Κύπριες, δεδομένου ότι ένας δύσκολος χρόνος φεύγει αλλά ενδεχομένως ένας δύσκολος χρόνος να έρθει, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.CNA_Md5a75ebd023c468998c9d4b4095c5236

Στο πλαίσιο περιοδείας του σε εμπορικούς δρόμους της Πάφου, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό, για να πετύχουμε μια δημοκρατική, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο Κυπριακό που, αν δεν είναι κατορθωτό, τότε να απορρίψουμε μια διχοτομική λύση που ενδεχομένως θα έρθει ενώπιον μας.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης εξακολουθούν να κτυπούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού, προσθέτοντας πως η κοινωνική εξαθλίωση, η υποβάθμιση του τομέα της υγείας και τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα παραμένουν και μεγεθύνονται.

Είπε επίσης πως για αυτό κόμματα, πολιτικοί και πολίτες “οφείλουμε να συνεργαστούμε να ενδυναμώσουμε τον αγώνα για κάτι καλύτερο για όλους μας”.

Αναφορικά με τους ημικρατικούς οργανισμούς, διαβεβαίωσε ότι η ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να συναινέσει στην εκποίηση, ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα ημικρατικών οργανισμών που είναι κερδοφόροι και έχουν μια σημαντική κοινωνική αποστολή, όπως είναι η CYTA.

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως “θα πρέπει οι κυβερνώντες να αντιληφθούν ότι πρέπει να προστατεύσουν το κοινωνικό κράτος και όχι να προχωρούν σε ενέργειες απλά και μόνο για να δικαιολογήσουν τα δικά τους ιδεολογήματα ή για να εξυπηρετήσουν προσωπικότητες ή άλλες προσωπικές ή άλλες σκοπιμότητες.”

Για αυτό ακριβώς το λόγο και από την πλευρά της ΕΔΕΚ, συνέχισε, “δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε αυτό που η Κυβέρνηση επιχειρεί ως μορφή ιδιωτικοποίησης της Αρχής Τηλεπικοινωνιών ή οποιουδήποτε άλλου κερδοφόρου ημικρατικού οργανισμού κοινωνικής ωφέλειας”.

Ο κ. Σιζόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά, προσωπική υγεία και ευτυχία σε όλους τους Κύπριους και τις Κύπριες.