Σε πόλεμο φατριών ο φόνος του Γεωργίου «τρέλλα»

Στον « πόλεμο» μεταξύ των δύο φατριών του υπόκοσμου  που δρουν στη Λευκωσία εκτιμά η Αστυνομία ότι οφείλεται η  χθεσινή δολοφονία του 23χρονου Τάσου Γεωργίου άλλως «Τρέλα».Η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει αρκετές πληροφορίες ωστόσο η διαλεύκανση  της υποθέσης σκαλώνει στην αναζήτηση τεκμηρίων αλλά και στην ταυτότητα των δραστών. tasos-trelas-3

Ο Γεωργίου είχε απασχολήσει αρκετές φορές την αστυνομία και, φαίνεται πως ένας από τους λόγους που τον «εφαγαν» ήταν ότι άλλαξε στρατόπεδο.

Εξ’ εφαφής οι πυροβολισμοί
Ο δράστης    έριξε στο Γεωργίου συνολικά 11 σφαίρες με πιστόλι. Στη σκηνή βρέθηκαν 11 κάλυκες, ενώ στο σώμα του 23χρονου υπήρχαν εννιά τραύματα εκ των οποίων τα επτά διαμπερή. Κατά τη νεκροτομή βρέθηκαν οι δύο σφαίρες στο στήθος του. Ο Γεωργίου ξεψύχησε στο έδαφος έξω από την πόρτα της πολυκατοικίας.  Τα βλήματα των 9 χιλιοστών παραλήφθηκαν και γίνεται  βαλλιστικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε έχει παρελθόν και αν έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη εγκληματική ενέργεια. . Στο τσαντάκι που βρέθηκε δίπλα του βρέθηκαν μόνο τα κινητά του τηλέφωνα, χρήματα και κάποια προσωπικά αντικείμενα. Ούτε στο σπίτι ούτε στο αυτοκίνητο του βρέθηκε κάποιο όπλο.

Οι ανακριτές θεωρούν πως οι κινήσεις του Γεωργίου ίσως να σχετίζονται με την έκρηξη βόμβας που είχε σημειωθεί περίπου μία ώρα πριν τη δολοφονία, σε αυτοκίνητο που οδηγούσε 37χρονος, ο οποίος φέρεται να ανήκε σε άλλη φατρία. Για τον λόγο αυτό οι ανακριτές δίνουν προτεραιότητα στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του Γεωργίου για να διαπιστωθεί με ποιους μίλησε το μοιραίο βράδυ.

Τι λέει ο περιγύρος

Ο Τάσος Γεωργίου είχε εμπλακεί από μικρός στις υποθέσεις των φατριών και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές είχε ενταχθεί ως φρουρός ασφαλείας σε μια από τις ομάδες της νύχτας αναλαμβάνοντας «επικίνδυνες αποστολές». Κάποια στιγμή η στάση του δημιούργησε υποψίες για το ενδεχόμενο να συνεργάζεται δίνοντας πληροφορίες στην αντίπαλη φατρία και τέθηκε υπό παρακολούθηση. Ο Γεωργίου φαίνεται να αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει σε δυσμένεια και έτσι εντάχθηκε στην αντίπαλη φατρία θεωρώντας ότι αυτή η κίνηση ίσως να του πρόσφερε προστασία.
Είχε δημιουργήσει αρκετούς εχθρούς, καθώς ήρθε σε σύγκρουση με διάφορα άτομα και για αυτό λάμβανε κάποια μέτρα προστασίας, τα οποία μάλλον δεν ήταν αρκετά για να αποτρέψουν τη δολοφονία του. Μάλιστα άτομα που γνώριζαν τις κινήσεις του 23χρονου αναφέρουν πως πολλές φορές ο ίδιος απειλούσε αστειεύομνος μέλη της άλλης φατρίας.

Συνεχίζονται οι έρευνες.
Αμέσως μετά τη δολοφονία, στη σκηνή του εγκλήματος βρέθηκε ο αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας, Δημήτρης Δημητρίου, με μέλη του ΤΑΕ και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας. Στη σκηνή διενήργησαν αυτοψία και οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Αγγελική Παπέτα. Από χθες έχει ξεκινήσει ένας μεγάλος κύκλος ανακρίσεων για να συγκεντρωθούν στοιχεία και πληροφορίες που θα βοηθήσουν την έρευνα να φτάσει σε αποτέλεσμα. Κατάθεση έδωσε ο φίλος του θύματος, στο διαμέρισμα του οποίου βρισκόταν ο Γεωργίου ως τις 4:00 τα ξημερώματα. Επίσης ανακρίθηκαν διάφορα άτομα τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα. Για κατάθεση κλήθηκε και νεαρή γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση το θύμα και φαίνεται να μην είχε γνώση της όλης κατάστασης. Επίσης η νεαρή γυναίκα μάλλον δεν γνώριζε και τους κινδύνους που αντιμετώπιζε η ίδια, καθώς οι δράστες θα μπορούσαν να χτυπήσουν σε κάποια στιγμή που θα ήταν μαζί της. Οι ανακρίσεις θα συνεχιστούν και ενδεχομένως κάποια από τα πρόσωπα που ανακρίθηκαν να κληθούν να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις. Το θύμα φαίνεται να είχε δεχθεί απειλές, τις οποίες μάλλον δεν έλαβε σοβαρά υπόψη, ίσως γιατί υπερεκτιμούσε τις δυνατότητές του, αλλά και γιατί πίστευε πως αυτές είχαν ως στόχο απλώς τον εκφοβισμό του.Πάντως είναι άξιον απορίας γιατί η Ατυνομία δεν μπορεί να εξαρθρώσει αυτές τις φατρίες οι οποίες ειναι τοις πασις γνωστό  ότι πουλούν προστασία σε καταστήματα και κέντρα αναψυχής ενώ παράλληλα γνωρίζουν και ποιά είναι τα αφεντικά τους.