Αναβλήθηκε το σχέδιο εκκένωσης τζιχαντιστών από τη Δαμασκό

Αναβλήθηκε η εφαρμογή της συμφωνίας που επετεύχθη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και προέβλεπε την απομάκρυνση σήμερα περισσότερων από 2.000 τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και μαχητών του Μετώπου Αλ Νόσρα, αλλά και πολιτών, από προάστια στα νότια της

epa04414138 Supporters of the Shiite rebel movement shout anti-government slogans during the celebrations of the defeat of their Sunni Islamist rivals in Sana'a, Yemen, 23 September 2014. Reports state supporters of the Shiite rebel movement celebrated the defeat of their Sunni Islamist rivals backed by government troops. EPA/WADIA MOHAMMED

Δαμασκού όπως και την ασφαλή διέλευση και τη μεταφορά τους στη Ράκα, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Η συμφωνία αυτή, διευκρίνισε το δίκτυο, αναβλήθηκε μετά τον θάνατο χθες από αεροπορική επιδρομή του Ζαχράν Αλούς, ηγέτη της Τζάις αλ Ισλάμ, μιας από τις ισχυρότερες ανταρτικές οργανώσεις που δρουν στα προάστια της Δαμασκού. Η αυτοκινητοπομπή με την οποία θα μεταφέρονταν οι ισλαμιστές μαχητές θα περνούσε από το έδαφος που ήλεγχε ο Αλούς για να φτάσει στον τελικό προορισμό της που ήταν η Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, διευκρίνισε το δίκτυο Manar.

Την ίδια ώρα και το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι η απομάκρυνση των τζιχαντιστών που αναμενόταν να γίνει σήμερα αναβλήθηκε καθώς προς το παρόν δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφαλή διέλευσή τους από κάποια περιοχή μετά τον θάνατο του Αλούς.

Τα λεωφορεία που είχαν φτάσει σήμερα για να παραλάβουν τους μαχητές και τουλάχιστον 1.500 μέλη των οικογενειών τους επέστρεψαν στη βάση τους.