ΕΔΕΚ:« Το κυπριακό δεν επιλύεται ούτε με φιλοφρονήσεις ούτε με ψευδαισθήσεις»

Εντονη αντίδραση για το κοινό μήνυμα Αναστασιάδη -Ακιντζί

Την εντονη αντίδραση της εκφράζει η ΕΔΕΚ για το κοινό Χριστουγιεννιάτικο μηνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Μ.Ακιντζί, γιατί όπως επισημαίνει« την ώρα που ο Πρόεδρος χαριεντιζόταν με τον Ακιντζί διεθνή μέσα εξίσωναν την Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακάθεται, με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί, σε συνομιλίες για το Κυπριακό.

με το ψευδοκράτος.

»Διερωτόμαστε, αναφέρει η ΕΔΕΚ – εάν και κατά πόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναισθάνεται που οδηγεί το κυπριακό η πολιτική και τακτική την οποία ακολουθεί».Και σημειώνει:

Την ώρα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαριεντιζόταν με τον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μετατραπεί σε ένα άριστο εκφραστή των θέσεων του τουρκικού επεκτατισμού, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στην ουσία εξίσωναν την Κυπριακή Δημοκρατία με το ψευδοκράτος.

Δεν είναι πρώτη φορά που οι ενέργειες του Προέδρου και της κυβέρνησης του -συνειδητά ή όχι-δημιουργούν προϋποθέσεις αναβάθμισης και εξίσωσης του ψευδοκράτους με την Κυπριακή Δημοκρατία αποδυναμώνοντας στην ουσία ένα διαπραγματευτικό πλεονέκτημα της πλευράς μας που είναι η κρατική μας οντότητα.

Να υπενθυμίσουμε την απαθή στάση του Προέδρου και της κυβέρνησης του σε παρόμοια γεγονότα του τελευταίου χρονικού διαστήματος όπως: η προσφώνηση του κ. Ακιντζί ως «προέδρου» στο Ευρωκοινοβούλιο, η αλληλογραφία του με το γραφείο του κ. Γιούνκερ ως «προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», οι δηλώσεις του κ. Άιντα για «τ/κ συνιστών κράτος» κ.α.

Θα πρέπει ο Πρόεδρος και οι συνοδοιπόροι του (οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ) να αντιληφθούν ότι το κυπριακό -ως πρόβλημα εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και τουρκικού επεκτατισμού- δεν επιλύεται ούτε με φιλοφρονήσεις ούτε με ψευδαισθήσεις αλλά ούτε και με μονόπλευρες υποχωρήσεις.

Η στάση και η συμπεριφορά του Προέδρου και των συνεργατών του όχι μόνο δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε μια δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη λύση αλλά, στην καλύτερη περίπτωση στη διχοτόμηση, αν όχι, στην τουρκοποίηση της πατρίδας μας.»

Τέλος η  ΕΔΕΚ καλεί τον κυπριακό λαό σε αγωνιστική εγρήγορση για αντιμετώπιση δυσάρεστων εξελίξεων.