ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 

Το κόλπο έπιασε…

 

Ολα γίνονται για τα μάτια του κόσμου. Για να να του ρίχνουν στάχτη και να προχωράνε παρακάτω. Να τον γδέρνουν κανονικά και να τον απονευρώνουν από οποιαδήποτε αντίσταση.argo_276255952

Πάρτε για παράδειγμα τις τιμές καυσίμων. Μετά το ντόρο που έγινε και την κατακραυγή των καταναλωτών για την απληστεία των εταιρειών και την προστασία που προσφέρει η κυβέρνηση προς αυτές, παίχτηκε ένα θέατρο στο οποίο όλοι πρωταγωνίστησαν. Στο παρασκήνιο βέβαια. Χαμήλωσαν στο απειροελάχιστο τις τιμές, σε ορισμένες κατηγορίες καυσίμων απλώς για να έχουν να λένε, ότι ορίστε κύριοι μειώσαμε τις τιμές, γιατί φωνάζετε;  Μετά από αυτό ο θόρυβος κόπασε. Το κόλπο έπιασε, παρόλο που η μέιωση θα έπρεπε να ήταν αρκετά   εκτεταμένη. Τώρα κανείς σχεδόν δεν μιλά για τα καύσιμα και τις τιμές. Θα περάσουν πολλές μέρες για να ξανανοίξει το κεφάλαιο. Μέχρι τότε η τζέπη των καταναλωτών θα αδιεάζει και οι εισπράξεις των εταιρειών θα γεμίζουν με ατόφιο χρυσό.

Λεο

 

Διαλέγετε και παίρνετε!

Γιατί άραγε ξέχασαν να μειώσουν τις τιμές του πετρελαίου κίνησης έστω και κατά ένα δέκατο του σεντ;

Μα γιατί το θέατρο μπορούσε να παιχτεί και με μια ανεπαίσθητη μείωση των τιμών στα υπόλοιπα καύσιμα! Γιατί στο κάτω κάτω να χάνουν και από τα σίγουρα! Το θέμα ήταν να κλείσουν τα στόματα και να σταματήσουν , έστω και προσωρινά οι μεμψιμοιρίες και οι φωνασκίες.

Κι αν δεν σας αρέσει κύριοι και κυρίες μου και παιδιά των φροντιστηρίων και φαντάροι και γέροι και νέοι και παιδιά, μείνετε σπίτι σας! Η ταξιδέψτε με τα τραμ, ή με τα τρένα ή με τα λεωφορεία της γραμμής που διακδαδώνονται σε κάθε γειτονιά και έξω από κάθε σπίτι! Αυτή η πολιτεία η προνοητική και υπερπροστατευτική σας προσφέρει τόσες, μα τόσες εναλλακτικές επιλογές! Διαλέγετε και παίρνετε!

Λεο

 

Αφελής απορία…

Στην Αθήνα θα μεταβούν ανακριτές για συλλογή μαρτυρίας σε σχέση με την εταιρεία που προωθούσε το Ρουβά, ενώ στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου θα εμπλακεί η Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία γνωρίζει τα θέματα των πληρωμών σε εργολάβους. Για τα απειλητικά SMS θα υπάρξει σύντομα απόφαση για άσκηση ποινικών διώξεων.SAKIS-sakis-rouvas-3156087-379-500

Υποθέσεις μπόλικες και αρκετή δουλειά. Μόνο μια αφελής απορία μας βασανίζει το μυαλό. Πώς είναι δυνατόν οι πρωταγωνιστές αυτών των κατηγοριών να κυκλοφορούν έξω. Δεν περνά από το νού των ανακριτών και των δικαστών πως είναι δυνατόν να επηρεαστούν μάρτυρες, να εξαφανιστούν μαρτυρίες και γενικά να επηρεαστεί το έργο της δικαιοσύνης; Ιδιαίτερα όταν ήδη παρουσιάστηκε το φαινόμενο της εξαφάνισης φακέλων που αφορούν τα θέματα που είναι στο μικροσκόπιο των ερευνών…

ΡΧ

 

Όχι επιλεκτικό ξεσκέπασμα

Η φοροδιαφυγή καλώς τιμωρήθηκε. Αλλά μήπως η δωροδοκία δεν είναι επίσης ποινικό έγκλημα που χρήζει παραδειγματικής τιμωρίας;   Κάπου αυτή η πτυχή ξεγλύστρησε της προσοχής της δικαιοσύνης με ελαφρά πηδηματάκια ή μας φαίνεται;   Είναι δυνατό κάποιος να βάζει κρυφά στον λογαριασμό ενός τόσο υψηλού αξιωματούχου που έταξε τον εαυτό του να μας προστατεύει από τους κλέφτες και τους απατεώνες ένα τόσο τεράστιο ποσό και κανείς να μην το ψηλαφά; Πού,   πώς, πότε, τί γιατί; Ετσι για το ωραίο του μπόϊ που μπήκε το ένα εκατομμύριο;   .

Ως πολίτες , που ήδη υποφέρουμε από προδοσίες και λεηλασίες του πλούτου της χώρας μας δεν θα ‘ πρεπε να ξέραμε περισσότερα γι αυτή την πτυχή; Καλοί οι πανηγυρισμοί και τα αστειάκια για τα νοσοκομεία και τις πτέρυγες που χρειάζονται επέκταση , όμως ως πολίτες θέλουμε και απαιτούμε διαφάνεια και απαντήσεις. Το ξεσκέπασμα δεν πρέπει να είναι επιλεκτικό.

Π

 

Εδώ ισχύει άλλο γράμμα

 

Φαίνεται πως έχουν λόγο οριοσμένοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να διαμαρτύρονται στις Κυπριακές Αερογραμμές. Και έχουν επίσης λόγο να απευθύνονται για καταγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. για την διασδικασία που ακολουθήθηκε στην προεπιλογή μνηστήρα (ήδη έχει γίνει η προεπιλογή απλώς δεν ανακοινώθηκε επίσημα). Θεωρούν οτι η διαδικασία ήταν παράτυπη και παραβιάστηκαν κατάφωρα τα κριτήρια της προκειμένου να ευνοηθούν συγκεκριμένοι υποψήφιοι επενδυτές.cyprusairways_607_455_577_324

Πάντως οπως έχουμε ήδη αποκαλύψει η Ryanair αντιπροισωπεύτηκε στις διαπραγματεύσεις από το δικηγορικό γραφείο του κ. Αναστασιάδη. Ο διεύθυνων σύμβουλός της μάλλον όχι τυχάια επισκεπτόταν το Προεδρικό και έπιναν μαζί με τον Πρόεδρο το τσάϊ τους. Για την Aegean γνωρίζουμε την αδυναμία που είχε ο Φούλης προς αυτήν από τον καιρό που προσκάλεσε τον κ. Βασιλάκη στη Βουλή.

Οι άλλοι μνηστήρες υποψήφιοι προφανώς δεν είχαν τέτοιες προσβάσεις και γνωριμίες. Γι αυτό έμειναν έξω. Δεν κατάλαβαν ότι ήλθαν στην Κύπρο και εδώ οι νόμοι, οι κανονισμοί και τα κριτήρια ερμηνεύονται με άλλο γράμμα.

Μαρ.

Οσο μπορείς…

Το ποίημας Ό σο μπορείς του Κωνσταντίνου Καβάφη είναι πάντοτε διαχρονικό , όμως με αυτά που βλέπουμε και ζούμε στις μέρες μας γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο.     Το αφιερώνουμε με αγάπη σε όσους έχουν βεβαίως, μάτια και αυτιά ανοιχτά να συλλάβουν το νόημά του.

Όσο Mπορείς

 

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική.
(Από τα Ποιήματα 1897-1933, Ίκαρος 1984)