Εντονη διαφωνία ΕΣΚ για την κατάργηση των αργιών στο ΚΥΠΕ

ΣΕΚ και ΠΕΟ αγνόησαν τις εκκλήσεις  της Ενωσης των Δημοσιογράφων

 

Η `Ενωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) με ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη διαφωνία της με το περιεχόμενο της συμφωνίας με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) για κατάργηση των τεσσάρων εναπομεινασών αργιών στο πρακτορείο.

ÐñáãìáôïðïéÞôáé óÞìåñá, óôç "ÄçìïóéïãñáöéêÞ Åóôßá" óôç Ëåõêùóßá, ç ÃåíéêÞ ÓõíÝëåõóç êáé ïé åêëïãÝò ãéá ôï íÝï Äïéêçôéêü Óõìâïýëéï ôçò ¸íùóçò Óõíôáêôþí Êýðñïõ (ÅÓÊ). Ôï íÝï éäéüêôçôï êôßñéï ôçò "ÄçìïóéïãñáöéêÞò Åóôßáò", ôçò ÅÓÊ, áíáìÝíåôáé íá åãêáéíéáóèåß ôïí åñ÷üìåíï ÓåðôÝìâñéï.

Η ΕΣΚ αναφέρει πως η ίδια αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία με το ΚΥΠΕ για κατάργηση και των τεσσάρων αργιών, δηλαδή, της Πρωτοχρονιάς, του Μεγάλου Σαββάτου, του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Προσθέτει πως η ίδια εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων στο ΚΥΠΕ και έδωσε μάχη για να μην περάσει η προταθείσα συμφωνία.

“Μάλιστα, κατά τις συζητήσεις που έγιναν στο ΚΥΠΕ υποστηρίξαμε με φορτικότητα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων ήταν εναντίον της κατάργησης των τεσσάρων αργιών. Προτείναμε, μάλιστα, με επιστολές μας στις δύο άλλες συντεχνίες, ΠΕΟ και ΣΕΚ, να τεθεί το προσχέδιο της συμφωνίας ενώπιον Γενικής Τοπικής Συνέλευσης όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, γιατί η συμφωνία αφορά αυτούς τούτους τους εργαζόμενους. Δυστυχώς, οι δύο συντεχνίες απέρριψαν την πρότασή μας”, σημειώνει η ΕΣΚ. Προσθέτει πως “η ΣΕΚ μας απαξίωσε, μη μπαίνοντας καν στον κόπο να μας απαντήσει”.

“Η Ένωση Συντακτών διαφωνεί έντονα με το περιεχόμενο της συμφωνίας γι’ αυτό και αρνήθηκε να την υπογράψει και αναφέρει ότι “δυστυχώς η διεύθυνση και διοίκηση του ΚΥΠΕ παρέλειψαν την περίληψη της θέσης της ΕΣΚ στην ανακοίνωση που συνέταξαν για κοινοποίηση της συμφωνίας”,

Νωρίτερα το ΚΥΠΕ είχε ανακοινώση με μια λακωνική ανακοίνωση του ότι τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, το Μεγάλο Σάββατο  και το Πάσχα το ΚΥΠΕ  θα λειτουργεί κανονικά.