REACTION:Προσοχή δεν είναι ασφαλισμένα τα παιδιά με χοντρά ρούχα σε παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου

Τα παιδιά με χοντρά ρούχα, όπως το μπουφάν, δεν είναι ασφαλισμένα στο παιδικό κάθισμα, αναφέρει ο Πρόεδρος του οργανισμού REACTION Μάριος Σταύρου.2def2kids_011

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι ακόμα και σε σύγκρουση με 30km/h, ένα παιδάκι με μπουφάν που ήταν φαινομενικά σφιχτά δεμένο στο παιδικό κάθισμα, εκσφενδονίστηκε από τη θέση του.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι γονείς πρέπει να είναι σίγουροι ότι όταν ασφαλίσουν οι ζώνες στο παιδικό κάθισμα, δεν πρέπει να χωράνε περισσότερα από ένα δάκτυλο ανάμεσα στη ζώνη και την κλείδα ώμου του παιδιού.

Στην ανακοίνωση, συστήνεται στους γονείς να αφαιρούν το σακάκι και οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια του παιδιού, πριν το παιδί τοποθετηθεί στο παιδικό κάθισμα.

Ο Πρόεδρος του REACTION αναφέρεται παράλληλα στη νομοθεσία, που προβλέπει ότι παιδιά ύψους κάτω των 150 εκ. πρέπει να μεταφέρονται στο αυτοκίνητο με το κατάλληλο σύστημα συγκράτησης, το οποίο θα είναι σύμφωνα με το βάρος τους.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει την ευθύνη για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών κάτω των 16 χρονών και για τη χρήση συστημάτων συγκράτησης, καταλήγει ο κ. Σταύρου.