Οικολόγοι:Προκαλεί το δημόσιο αίσθημα η ποινή για τον πρώην Διοικητή της Κ.ΤΡ.

Μπορεί η δικαιοσύνη να είναι τυφλή αλλά όχι οι πολίτες οι οποίοι κρίνουν, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών με αφορμή την ποινή του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

“Αυτή είναι η τιμωρία την οποία κάποιοι διακηρύσσουν συνεχώς ότι θα υπάρξει στους παρανομούντες και όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα;”, διερωτάται το Κίνημα.

Θεωρεί ότι στην εποχή που ζούμε των σκανδάλων και της διαπλοκής, οι θεσμοί της κυπριακής πολιτείας πρέπει να αποδείξουν στον Κυπριακό λαό, ότι μετά από τη λαίλαπα της οικονομικής καταστροφής που έπληξε τον τόπο μας κάτι άλλαξε σε αυτόν τον τομέα. Δυστυχώς, σημειώνει, οι θεσμοί της πολιτείας – Κυβέρνηση, Βουλή, νομική υπηρεσία, δικαστήρια κλπ – ακόμα δεν έχουν αποδείξει ότι μπήκαμε στην εποχή της δικαιοσύνης και τιμωρίας.

Απτό παράδειγμα, συνεχίζει, αποτελεί η ποινή των πέντε μηνών φυλάκισης και χρηματικής ποινής, η οποία επιβλήθηκε στον κ. Χριστοδούλου, ο οποίος κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή ενός εκατομμυρίου.
Το Κίνημα θεωρεί ότι με τέτοιες αποφάσεις προκαλείται το δημόσιο αίσθημα περί δικαίου.

“Όταν μάλιστα την ίδια στιγμή που 52χρονος οικογενειάρχης από τη Λεμεσό, άκουσε το Δικαστήριο να τον καταδικάζει, επιβάλλοντας του ποινή προστίμου 700 ευρώ επειδή λόγω ανέχειας και φτώχειας έκλεψε τρία χαλούμια και κάποια άλλα τρόφιμα, αξίας λιγότερης των 20 ευρώ από υπεραγορά, για να καλύψει προσωρινά κάποιες ανάγκες της οικογένειας του. Τι μπορεί να πει η Κυπριακή πολιτεία γι’ αυτήν την προκλητική διάκριση;”, διερωτώνται οι Οικολόγοι.