Είτε κάνουν μεσάνυκτα είτε θέλουν να κρατούν το λαό στα σκοτάδια

Η Tουρκία βρίσκεται σε πλήρη ρήξη ή και σε εμπόλεμη κατάσταση με όλους τους γείτονες της.Ιράκ, Συρία, Ιράν, Αίγυπτος , ακόμα και με την  Ελλάδα της οποίας συνεχώς και αδιαλείπτως παραβιάζει τον εναέριο της χώρο  και προκαλεί σκαιότατα ακόμα και δια θαλάσσης. Το δόγμα Νταβούτογλου περι «μηδενικών προβλημάτων  με τους γείτονες», έχει καταρρεύσει άρδην.

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Εδώ στην Κύπρο ο  ηγέτης του κυβερνωντος κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου  επι καθημερινής βάσης  καλεί την Τουρκια  να δείξει βούληση και καλή θέληση στο Κυπριακό.Ως κίνητρο και για να την δελεάσουν της επισείουν το γλυφιντζούρι των υδρογονανθράκων, γιατί λένε έχει συμφέροντα τώρα να λυθεί το Κυπριακό.

Το  εκνευριστικά γελοίο και καταθλιπτικό  είναι οτι ο εν λόγω ηγέτης του ΔΗΣΥ βγαινει και λέει πως αυτός θέλει να λέει πάντα αλήθειες και δεν τον γνοιάζει το πολιτικό κόστος…(σιγά που δεν τον γνοιάζει) .Ποιές είναι άραγε αυτές οι αλήθειες» που δεν τις λένε ή δεν τολμούν να της αρθρώσουν δημόσια; Το ότι ο αγωγός με το φυσικό αέριο (αν και εφόσον αρχίσει να «ρέει») θα περάσει προς την Ευρώπη μέσα από την Τουρκία; Μα δεν βλέπουν τι γίνεται εδώ γύρω στην φλεγόμενη  γειτονιάς μας  με όλες τις υπερδυνάμεις να διαγκωνίζονται ποίος θα ελέγξει τον πλούτο των χωρών αυτών όπου μαίνεται ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας η οποία είναι δημιούργημα  όλων των ιμπεριαλιστικών  και όχι μόνο χωρών(ΗΠΑ, Γαλλία, Σαουδική,Τουρκία  Κατάρ) ;

Η Ρωσία άργησε να αντιληφθεί τη διπλοπρόσωπη πολιτική της κυβέρνησης της Τουρκίας με το γνωστό πισώπλατο κτύπημα.Και αυτό  παρά το γεγονός  πως πριν το τραγικό αυτό συμβάν, η Μόσχα διατηρούσε άριστες οικονομικές σχέσεις με την Αγκυρα προς όφελος της τελευταιας.Και είσπραξε το μεγάλο «ευχαριστώ» με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους σε Συριακό έδαφος και του φρικτού τέλους που είχε ο ένας εκ των δύο πιλότων από δήθεν τουρκομάνους ενώ στην πραγματικότητα ήταν στελέχη της ΜΙΤ.

Οταν ο νυν πρωθυπουργός και τότε ΥΠΕΞ  της Τουρκιας Α.Νταβούτογλου μιλούσε πριν μερικά χρόνια στην 6η Ετήσια Διάσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών στην Αγκυρα,  και ανάλυε  την πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» , αναφέρθηκε  στην  Ρωσία και την Ελλάδα ως παραδείγματα της επιτυχίας αυτής της πολιτικής. Τόνιζε ότι «μια ισχυρή δημοκρατία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση μιας δραστήριας διπλωματίας».Σημείωνε ακόμα  ότι «η δημοκρατία δεν μπορεί να παγιωθεί, όταν οι πολίτες εξαναγκάζονται να σκέφτονται με συγκεκριμένο τρόπο» και πρόσθεσε ότι η καταπολέμηση των «απαγορεύσεων, της διαφθοράς, της φτώχειας», υπήρξε η βασική φιλοσοφία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν ενώ η κυβέρνηση Ερντογάν και τότε εκλονίζετο από πρωτοφανή σκάνδαλα διαφθοράς.

Ο κ. Νταβούτογλου έδωσε έμφαση στην υποχρέωση λογοδοσίας της εκτελεστικής εξουσίας: «Η εκτελεστική εξουσία θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή υπόλογη και οφείλει να μην αποφεύγει να λογοδοτεί για την εξουσία της. Με αυτήν την έννοια, ουδέποτε έχουμε αποφύγει τη λογοδοσία σε ο,τιδήποτε, τα τελευταία 10 χρόνια», είχε πει  ο τότε  επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας και νυν πρωθυπουργός.

Βέβαια όλα αυτά τα χρόνια ο τουρκικός λαός και η διεθνής κοινή γνώμη έγιναν μάρτυρες σκανδάλων και αποκαλύψεων για την ύπαρξη στενών σχέσεων μεταξύ υποκόσμου και «κράτους» . Σήμερα η κυβέρνηση Ερντογάν κλονίζεται  και πάλιν από τις νέες αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα διαφθοράς με τον υιό του Τούρκου Προέδρου Μπιλάλ να κατηγορείται ότι κάνει εμπόριο πετρελαίου με τους τρομοκράτες του ISIS και τον γαμπρό του τον οποίο διόρισε στην υψηλόβαθμη θέση του Υπουργού Ενέργειας. Ολα αυτά συνθέτουν  την εικόνα ενός  «κράτους-συμμορία».Ενός κράτους -τρομοκράτη το οποίο φυλακίζει  δημοσιογράφους που είχαν την τόλμη να αποκαλύψουν τις συναλλάγές της περιβόητης και αιμοσταγούς ΜΙΤ με τους τζιχαντιστές .

Σε όλο αυτό το σκηνικό έρχονται να προστεθούν και στ’ άλλα άνθη του κακού: η διακίνηση λαθρομεταναστών που γίνεται κάτω από τη μύτη του επίσημου κράτους , ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στρατολόγηση και εκπαίδευση οπαδών του ριζοσπαστικού Ισλάμ και τρομοκρατικών  οργανώσεων.

Ολοι γνωρίζουν και ΗΠΑ και Ε.Ε. την εμπλοκή και ανάμειξη της Τουρκίας στις τότε εμπόλεμες χώρες  των Βαλκανίων όπου ολόκληρο το δίκτυο της ΜΙΤ εκπαίδευε σκληροπυρηνικούς Κοσοβάρους που διέπρατταν φρικτά εγκλήματα και διακινούσαν λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών .Και στη Βουλγαρία έχει διεισδύσει βαθιά η Τουρκία, δημιουργώντας αντισυνταγματικά «Τουρκικό κόμμα» το οποίο βρίσκεται στο κοινοβούλιο και ελέγχει κοινότητες όπως Πομάκων (που δεν είναι τουρκογενείς πληθυσμοί), αθίγγανων και εξισλαμισμένων Βούλγαρων  οι οποίοι όταν την δεκαετία  του 1980 τους εκδίωξε ο αείμνηστος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Βουλγαρίας  Τοντορ Ζιβκοφ επειδή αρνούνταν να προσαρμοστούν στους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας ,επέστρεψαν πίσω με τις υποδείξεις  της Αγκυρας  μόλις διαλύθηκε το σοσιαλιστικό κράτος.Σήμερα δημιουργούν κράτος εν κράτει κοινοτητες μουσουλμάνων προκαλώντας προβλήματα στη χώρα.

Η Τουρκία δεν αρκείται με τα λίγα ή ακόμα και με τα μισά .Τα θέλει όλα και όταν δεν μπορεί να το πετύχει τότε είναι που αρχίζει να βρυχάται και να απειλεί κατεβάζοντας στρατούς ακόμα και σε χωρες  που δεν είναι εγγυήτρια χώρα.Από αυτό το κράτος -τρομοκράτη ζητούν οι ηγέτες μας  να επιδείξει  καλή θέληση για να επιλυθεί το κυπριακό.

Οι δικοί μας ηγέτες φαίνεται πως ειτε κάνουν μεσάνυκτα είτε θέλουν να κρατούν  το λαό  στα σκοτάδια και κρατούν τις δικές τους «αλήθειες» ως επτασφράγιστα μυστικά.