ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

praxikopima_kypros

Το έκαναν εξωγήινοι!

Το πραξικόπημα μάλλον εξωγήινοι τό καναν! Οι πραξικοπηματίες και οι άνθρωποι που πραγματοποιούσαν εικονικές εκτελέσεις και βασάνιζαν ή και δολοφονούσαν νομοταγείς, δημοκρατικούς πολίτες το 1974 είναι πλέον αποκυήματα της φαντασίας μας. Κάποτε λέγαμε, μεταξύ σοβαρού και αστείου χωρίς κατά βάθος να το πολυπιστεύουμε, πως θα ρθει μέρα που οι άνθρωποι που αντιστάθηκαν στο προδοτικό πραξικόπημα θα γίνουν οι θύτες, ενώ τα θύματα θα είναι εκείνοι που διέπραξαν το πραξικόπημα και άνοιξαν τις πόρτες στον Αττίλα. Αυτό θα ήταν αποτέλεσμα της ατιμωρησίας και της ιστορικής παραχάραξης. Να που μετά από 40 χρόνια αυτή η μεθόδευση γίνεται πράξη. Τα αμούστακα 18χρονα παιδιά και όχι μόνο,  που ανέβηκαν στα τανκς, πήραν τα όπλα και κατέλυσαν τη δημοκρατία, βάζοντας φωτιά στο Προεδρικό, τιμώνται σήμερα και δοξάζονται.

Και κάποιοι που πρωταγωνιστούν στο στήσιμο αυτής της επικίνδυνης φαρσοκωμωδίας δεν ήταν αμέτοχοι στην παράνομη πραξικοπηματική δράση. Υπάρχουν ακόμη ζωντανές μαρτυρίες κύριε Σωκράτη Χάσικε!

Λας

Αφήστε τον στον πόνο του!

 

Aφήστε τον στον πόνο του ρε παιδιά! Μην τον ταλαιπωρείτε άλλο. Πόσα ακόμη να του βγάλετε στη φόρα; Δεν φτάνει που σήμερα θα ανακοινωθεί η ποινή του στο Δικαστήριο επειδή ξέχασε να δηλώσει στο Φόρο το ένα εκατομμυριάκι που βρέθηκε στο λογαριασμό της κόρης του, του βγάζετε κι άλλα άπλυτα στη φόρα! Λυπηθείτε τον! Πόσους εφιάλτες μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος.xristodoulos-xristodoulou

Αυτά τα τελευταία που δημοσιεύτηκαν χθες τον έκαναν ράκος τον άνθρωπο. Ακουσε εκεί να του προσαφθούν με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα   κατηγορίες για αδικήματα της πλαστογραφίας εγρράφων, της κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων και της συνωμοσίας προς καταδολίευση! Ελεος! Αυτός ο Άγιος άνθρωπος,   που έδωσε πολύ περισσότερα απ όσα πήρε σ αυτή τη χώρα, σ αυτό το λαό. Είναι ποτέ δυνατόν;

Λεο

Έχασαν τον ύπνο τους

r720_newego_LARGE_t_1101_54249083Τελικά οι μεγάλες αποκαλύψεις περί δωροδοκίας και διαφθοράς προέρχονται από την Ελλάδα. Από εκεί ξετρυπώθηκαν και διοχετεύτηκαν στην Κύπρο οι κρυφοί λογαριασμοί με τα εκατομμύρια, που έκαναν ορισμένους να χάσουν τον ύπνο τους και κάποιους τους έστειλαν στη φυλακή. Τέτοια κατάληξη δεν θα την φανταζόταν ποτέ για τον εαυτό του π.χ ο άλλοτε πανίσχυρος   Υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός του ΑΔΗΚ (το θυμάστε με τί τουπέ παρουσιαζόταν) Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος παρέσυρε μαζί του και το γιο του. Ούτε ο Χριστόδουλος μπορούσε να σκεφτεί καμιά φορά ότι οι κατεργαριές του θα αποκαλύπτονταν. Να όμως που η μοίρα άλλα τους προόριζε και τους έκανε να παραμιλούν!

Εκείνη η ιστορία με τις ισχυριζόμενες χρηματοδοτήσεις (βλέπε δωροδοκίες) κομμάτων καλύπτονται ακόμα με πέπλο σιωπής. Ομως κάποιοι εργάζονται σιωπηρά να ξετυλίξουν το νήμα, παρά τις παρεμβάσεις που γίνονται,  την ίδια ώρα που συγκεκριμένοι παραλήπτες και παραλήπτριες αυτών των μεγάλων χρηματικών δώρων έχασαν τον ύπνο τους. Μέχρι στιγμής το παίζουν ψύχραιμοι, όμως έχει και γι αυτούς ο καιρός γυρίσματα.

Λεο

Θα ξεμασκαρευτούν;

Business is business nothing personal, διατυμπάνιζε ο   εξ Ελλάδος ισχυρός ανήρ της Λαϊκής Αντρέας Βγενόπουλος μόλις ανέλαβε τα ηνία της Τράπεζας. Έλεγε και επαναλάμβανε αυτή την ατάκα καιvgenopoulos-570-767x600 εισέπραττε τα θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα μιας τεράστιας μερίδας από αυτούς που σήμερα μεμψιμοιρούν για την κατάρρευση της Λαϊκής.   Απλωναν κόκκινα χαλιά και του άνοιγαν δρόμους πολλοί από αυτούς που σήμερα επιχειρούν να ρίξουν τις ευθύνες τους σε μεμονωμένα άτομα. Αυτό το κεφάλαιο πρέπει να ανοιχθεί. Πρέπει επιτέλους να ξεμασκαρευτούν όλοι εκείνοι που συντέλεσαν στην μεγάλη λεηλασία που διαπράχθηκε σε βάρος του τραπεζικού συστήματος. Ιδιαίτερα ορισμένοι που εξακολουθούν να εργοδοτούνται στα ψηλά δώματα των διοικήσεων, παίρνουν παχυλούς μισθούς και μας κάνουν από πάνω και τους δασκάλους!

Πας

 

Λίγη μετριοπάθεια δεν βλάπτει

Δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες κύριοι για τα στρες τεστ των τραπεζών. Αυτές οι πομπώδεις δηλώσεις που διατυπώθηκαν θα μπορούσαν να ήταν πιο συγκρατημένες. Ήδη μία μεγάλη τράπεζα ουσιαστικά απέτυχε το τεστ και χρειάζεται ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό για να λειτουργεί κανονικά. Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά σε ποια κατάσταση βρίσκεται το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου το οποίο αναβιώνει την τοκογλυφία σε όλη την μεγαλοπρέπειά της και ακονίζει τα δόντια για τις επερχόμενες εκποιήσεις.

Σκεφτείτε μόνο πόσοι συμπατριώτες μας και κυρίως ξένοι κουρεύτηκαν και πόσα δισεκατομμύρια   θυσιάστηκαν μέχρι σήμερα για να μην πέσει αυτό το οικοδόμημα. Λίγη μετριοπάθεια είναι επιτέλους αναγκαία, έτσι κυρία Γιωρκάτζιη;

Πας

Βρήκε συνήγορους η πρώτη κυρία

Τελικά η πρώτη κυρία βρήκε συνηγόρους για να την απαλλάξουν από την όποια ευθύνη είχε για τηνantri-anastasiadi σκανδαλώδη συναυλία του Σάκη Ρουβά στην Πάφο. Ο δημοσιογράφος εκείνος που χαρακτηρίζει αλήτεία την κίνηση του Βέργα να εμπλέξει, τάχατες την κυρία Αναστασιάδου σε αυτή την υπόθεση φαίνεται να ψάχνει τρόπους για να μας την παρουσιάσει θύμα της όλης υπόθεσης. Κι όμως μόνο ως αθώα περιστερά δεν πρέπει να παρουσιάζεται. Από την ώρα που η ίδια έδωσε την συγκατάθεσή της να τεθεί η όλη εκδήλωση υπό την υψηλή προστασία της   δεν θα πρεπε να επιδείξει έστω και στοιχειώδες ενδιαφέρον; Δεν ήταν ευθύνη της να ρωτήσει τουλάχιστον αν δόθηκαν τα χρήματα στα κοινωνικά παντοπωλεία που δεν δόθηκαν ποτέ; Δεν θα έπρεπε να ζητήσει γραπτώς να της πουν ποιο ποσό ξεκαθάρισε και μάλιστα η ίδια να αναλάμβανε πρωτοβουλία να έδινε την επιταγή εκεί που δεν δόθηκε ποτέ; Μπουχτίσαμε από γκλαμουριές και ψεύτικες ευαισθησίες! Και κυρίως προσπάθειες συγκάλυψης απαράδεκτων στάσεων και συμπεριφορών εκεί που θα πρεπε να υπάρχει πιο αυστηρή κριτική.

Κ.Ξ.

 

Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Αν ο βασιλιάς είναι γυμνός θα πρέπει επιτέλους κάποιος τρελός να το ομολογήσει. Αυτή η σιωπή και συγκάλυψη στην όποια αρλούμπα ξεστομίσει μόνο με συνενοχή ισοδυναμεί. Δεν υπάρχει επιτέλους κάποιος να τον βάλει στη θέση του ή να τον κάνει να αντιληφθεί ότι   έχασε την σοβαρότητά του κι ότι δίνει πια αφορμές για να ρίχνονται με ευκολία καρπαζιές στο οικοδόμημα; Δεν μπορεί να αποσυρθεί λίγο από τα φλας των τηλεοράσεων και να κλείσει και λίγο το αθυρόστομο  του; Οποια εφημερίδα κι αν ανοίξεις μόνο χλευασμό και γελοιοποίηση προς το πρόσωπό του αντικρίζεις. Το ίδιο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι κρίμα, μαζέψτε τον.

Μέχρι πού θα πάει αυτή η βαλίτσα;

Λεο