Εντείνεται η διαμάχη στα κατεχόμενα για τη διαχείριση του νερού από την Τουρκία

Από «νερό ειρήνης » έγινε φαρμάκι  διχασμού

erdogan

Ο Ερντογάν μαζί με τον Ακιντζί στη διάρκεια των εγκαινίων του αγωγού στα κατεχόμενα. Το νερό που πίνει ο Ερντογάν δεν είναι από τον παράνομο αγωγό αλλά από το νερό που προμηθεύονται οι τ/κ από τις ελεύθερες περιοχές.

Καλά κρατεί στα κατεχόμενα  η διαμάχη  για τη διαχείριση του νερού από την Τουρκία.Παρόλο που παραμένει η διαφορά Τουρκίας – ψευδοκράτους, τώρα οι αντιδικίες προεκτάθηκαν  και εντός των λεγόμενων “κυβερνητικών” εταίρων για το θέμα της διαχείρισης του νερού.

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, μετά την πρόταση της Τουρκίας και αφού αυτή συζητήθηκε στα συλλογικά όργανα και των δύο κομμάτων της “συγκυβέρνησης”, ΡΤΚ και ΚΕΕ, με δηλώσεις των δύο ηγεσιών φαίνεται ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ανέφερε ότι είναι ανοικτοί σε διαπραγματεύσεις, αλλά διατηρούν τις θέσεις τους. “Δεν είναι θέμα καβγά με την Τουρκία. Απλά εξηγούμε τις σκέψεις που θεωρούμε ότι είναι σωστές. Και αυτοί τις εξηγούν. Αυτό είναι διαπραγμάτευση”. Πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχει θέμα με το νερό γιατί υπάρχουν μηχανισμοί όπως το “τμήμα” υδάτων ενώ οι εγκαταστάσεις εξαρτώνται από το Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας.

Ο γγ του ΚΕΕ, Ντουρσούν Ογούζ ανέφερε ότι συζήτησαν το θέμα στην παρουσία και των “δημάρχων” που προέρχονται από το κόμμα και έχουν σχηματίσει την άποψη ότι θα πρέπει να γίνουν οι διαπραγματεύσεις και να αναζητηθεί μια κοινή λύση. “Πρέπει πλέον και εμείς να ξέρουμε τι θα κάνουμε, πρέπει να γίνει γνωστό πια τι και πως θα γίνει στο θέμα του νερού”. Δεν υπήρξε επιμονή από την πλευρά της Τουρκίας ότι πρέπει να γίνει ε αυτόν τον τρόπο, είπε, αλλά η Άγκυρα κατέθεσε μια πρόταση, η οποία θα τύχει διαπραγμάτευσης. Όσον αφορά τις πληροφορίες πως οι “δήμαρχοι” του ΚΕΕ θα εγκαταλείψουν την εταιρεία BESKI που ίδρυσαν 26 από τους 28 “δημάρχους” για την διαχείριση του νερού, ο γγ του ΚΕΕ είπε ότι αυτό εξαρτάται από τους ίδιους τους “δημάρχους”.

Από νερό ειρήνης έγινε νερό διχασμού

Να υπενθυμίσουμε τα πανηγύρια που εγιναν στα κατεχομενα τον Οκτώβρη , στην παρουσία του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος  και είχε είχε αναφέρει δεικτικά : ότι αν «αυτοί στον “Νότο” (ελεύθερες περιοχές) πουν ότι επιθυμούν να επωφεληθούν από αυτό το νερό, θα το ονομάσουμε “νερό της ειρήνης” και θα τους δώσουμε.Νερο ειρήνης  χαρακτήρισε  το έργο του αγωγού  και ο κατοχικός ηγέτης Ακιντζί και τώρα σέρνει και αυτός το χορό των αντιδράσεων.