Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η Ελλάδα

«Παραλύουν» σήμερα Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας από τη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο.23509671_mt_911034_SYGKENTR_12_11_2015.limghandler

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα έως τα μεσάνυχτα, ενώ θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και η ΟΛΜΕ.

Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, όπως αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ, απήργησαν χθες Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς για σήμερα, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία, κι έτσι δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα του μετρό μεταξύ Δουκίσσης Πλακεντίας και Αεροδρομίου.

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ τονίζει: «Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.

Κατα τη ΓΣΕΕ η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής».