Ο Ι.Ιζτζιάν επικρίνει τον Ακιντζί για μη συνάντηση με Λαβρόφ

Η μη συνάντηση με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ είναι “σαν να χτυπάς με σφαίρα το πόδι σου” αναφέρεται σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιζτζιάν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα,στην δήλωσή του

epa04679148 Russian Minister of Foreign Affairs Sergey Lavrov arrives at La Aurora International Airport in Guatemala City, Guatemala, 25 March 2015. Lavrov will meet ministers of Foreing Affairs of the Central American Integration System (SICA) to strengthen relations between Moscow and the Central American isthmus. EPA/ESTEBAN BIBA

t

ο κ. Ιζτζιάν ανέφερε ότι στη διαδικασία που πάει προς λύση το να κάνεις καβγά για το στάτους και να μην συναντιέσαι με τον Ρώσο ΥΠΕΞ είναι σαν να χτυπάς με σφαίρα το πόδι σου και κάλεσε τον Μουσταφά Ακιντζί να αναθεωρήσει και να συναντηθεί με τον κ. Λαβρόφ.
Δεν είναι σωστή η στάση, συνέχισε, να απορρίπτει ο κ. Ακιντζί την συνάντηση στη νεκρή ζώνη με τον Ρώσο ΥΠΕΞ και άλλους αρμοδίους χωρών του ΣΑ του ΟΗΕ που δεν θέλουν να γίνει η συνάντηση στο “προεδρικό μέγαρο”. “Ούτε και εξυπηρετεί το συμφέρον της τ/κ κοινότητας”. Είναι βασική προϋπόθεση η αξιολόγηση όλων των διπλωματικών καναλιών και όλων των δυνατοτήτων για να φτάσουμε σε μια συνολική λύση που θα περιλαμβάνει το ίσο καθεστώς για την τ/κ κοινότητα πρόσθεσε. Διερωτήθηκε δε γιατί ο κ. Ακιντζί μετέβη στη Νέα Υόρκη και την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης συμμετέχει ως Πρόεδρος κράτους.

Ο κ. Ιζτζιάν επέκρινε επίσης το γεγονός ότι την απόφαση του κ. Ακιντζί να μην δει τον Σεργκέι Λαβρόφ στήριξαν οι πρώην τ/κ διαπραγματευτές Εργκιούν Ολγκούν και Οσμάν Ερτούγ, “μέρη του στάτους κβο ενώ η πλευρά που διάκειται προς τη λύση δεν βρήκε σωστή τη στάση”.