Ο Κυπρο-Ρωσικός ενδυναμώνει τη διπλωματία των πολιτών

Δράσεις για  την ανάπτυξη της διεθνούς ανθρωπιστικής συνεργασίας

 

Σε διεθνές συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της διπλωματίας των πολιτών και η ανάπτυξη της διεθνούς ανθρωπιστικής συνεργασίας» συμμετείχε αντιπροσωπεία του Κυπρο-Ρωσικού Συνδέσμου Φιλίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Χάρη Θράσου και τον Επαρχιακό Γραμματέα Λεμεσού κ. Ζαχαρία Κούντουρο.kypro_rosiko_festival_2014

Το συνέδριο οργανώθηκε στη Μόσχα από τον Ρωσικό Σύνδεσμο Φιλίας με ξένες χώρες, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την ίδρυσή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι του Ρωσο-κυπριακού Συνδέσμου προΐσταται ο Πρώην Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, κ. Γκεόργκι Μουράτοφ, με τον οποίο, στην παρουσία και άλλων συνεργατών του, η κυπριακή αντιπροσωπεία είχε συνάντηση και συνομιλίες, μετά από τις οποίες κατέληξαν στην υπογραφή νέου πρωτοκόλλου συνεργασίας για τη χρονιά 2016-2017.

Κατά την παραμονή της στη Μόσχα, η κυπριακή αντιπροσωπεία παρευρέθηκε σε εκδήλωση με την ευκαιρία των 55 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας –Κύπρου και είχε, επίσης, ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρέσβη της Κύπρου στη Μόσχα κ. Γιώργο Κασουλίδη.

Τόσο από το βήμα του Διεθνούς συνεδρίου, όσο και σε άλλες επαφές η κυπριακή αντιπροσωπεία καταδίκασε έντονα την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου από την Τουρκική αεροπορία στη Συρία και εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τη Ρωσία και τον αγώνα της ενάντια στην τρομοκρατία.