Ετοιμάζουν πανιταλική απεργία

Ενα εκατομμύριο διαδηλωτές  κατά της κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι

Μαζική ήταν η συμμετοχή εργαζομένων, φοιτητών, συνταξιούχων και ανέργων στη διαδήλωση που διοργάνωσε στη Ρώμη το ιταλικό κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil κατά της πολιτικής της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι.19812676_Italy_Job_Protest_JPEG_0f9bd.limghandler

Η γραμματέας του Cgil Σουζάνα Καμούσο, απευθυνόμενη στο ένα εκατομμύριο εργατών, φοιτητών, συνταξιούχων και ανέργων που συνέρρευσαν στην πλατεία Σαν Τζοβάνι, δήλωσε ότι η συνδικαλιστική της οργάνωση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε πανιταλική απεργία.

«Ο νόμος της κυβέρνησης Ρέντσι που περιορίζει αυστηρά το δικαίωμα επαναπρόσληψης των εργαζομένων σε περίπτωση άδικης απόλυσης δεν πρόκειται να βοηθήσει σε καμία περίπτωση στην αύξηση της απασχόλησης. Λέμε ένα ηχηρό “όχι” στην επιστροφή στην εποχή κατά την οποία οι εργάτες θεωρούνταν σκλάβοι», πρόσθεσε η ιταλίδα συνδικαλίστρια.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Cgil, «ο ιταλός πρωθυπουργός ζητεί από την Ευρώπη αυτά ακριβώς που ο ίδιος δεν θέλει να κάνει στην Ιταλία, όπου επείγει να τύχουν υπεράσπισης τα δικαιώματα των εργαζομένων , η έρευνα και οι επενδύσεις για επιμόρφωση και κατάρτιση».

Η Σουζάνα Καμούσο ζήτησε την αλλαγή των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ενωσης «οι οποίες σχεδιάστηκαν όταν η Ευρώπη βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης και όχι για την κρίση και την παρατεταμένη ύφεση στην οποία ζούμε».

Το συνδικάτο Cgil ανακοίνωσε ότι στις 5 Νοεμβρίου πρόκειται να οργανώσει κινητοποίηση των ιταλών συνταξιούχων και στις 8 Νοεμβρίου μαζική διαδήλωση των εργαζομένων στην δημόσια διοίκηση της χώρας.