Η Ρωσία παγώνει κοινά επενδυτικά σχέδια με την Τουρκία

Πούτιν: Εσκεμμένα η Αγκυρα οδηγεί τις σχέσεις μας σε αδιέξοδο

 

Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να ετοιμάσει μέτρα, περιλαμβανομένου του παγώματος ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Τουρκία, σε αντίποινα για την κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την Τουρκία.

epa05039375 Russian Prime Minister Dmitry Medvedev attends a signing ceremony in Phnom Penh, Cambodia, 24 November 2015. Dmitry Medvedev is on an official visit to Cambodia to hold a bilateral meeting with Cambodian Prime Minister Hun Sen on cooperation between the two countries. EPA/MAK REMISSA

Είπε ακόμη, σε μια συνάντηση που είχε σήμερα με Υπουργούς, πως τα μέτρα θα περιλαμβάνουν περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από την Τουρκία.

Νωρίτερα ο  Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την  Τουρκία ότι σκόπιμα προσπαθεί να οδηγήσει τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας σε αδιέξοδο.
“Φαίνεται ότι η τουρκική ηγεσία σκοπίμως οδηγεί τις σχέσεις (μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας) σε ένα αδιέξοδο, ” είπε.
Πρόσθεσε ότι η Μόσχα εξακολουθεί να αναμένει μια συγγνώμη από την Τουρκία για την κατάρριψη του μαχητικού ή μια αποζημίωση.

Σε στρατόπεδο συγκέντρωσης 60 Τούρκοι επιχειρηματίες 

Σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και μετά απέλαση για 60 Τούρκους επιχειρηματίες στη Μόσχα.

Ενώπιον ρωσικού δικαστηρίου οδηγήθηκαν σήμερα 60 Τούρκοι επιχειρηματίες οι οποίοι συνελήφθηκαν χθες στη Μόσχα επειδή πήγαν με τουριστική βίζα να συμμετάσχουν σε έκθεση για τη γεωργία.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο το ρωσικό δικαστήριο αποφάσισε να σταλούν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και στη συνέχεια μετά από δέκα μέρες να απελαθούν.

Πρόκειται για 60 Τούρκους επιχειρηματίες από 22 τουρκικές εταιρείες.

Ένας από τους συλληφθέντες δήλωσε στο CNNTurk ότι μέχρι σήμερα μπορούσαν να πάνε στις εκθέσεις με τουριστική βίζα. «Δεν φανταζόμασταν ότι θα πάθουμε κάτι τέτοιο. Μείναμε εδώ ως όμηροι», ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο.