Ισχυρά πλήγματα Ρωσίας με πυραύλους cruise κατά του ISIS

Στόχος η Ράκκα «πρωτεύουσα» των τζιχαντιστών

 

Eπίθεση με πυραύλους cruise πραγματοποίησε πριν λίγο η Μόσχα από την ανατολική Μεσόγειο με ταυτόχρονο από αέρος βοβμβαρδισμό κατά της “πρωτεύουσας” του ISIS, ΡάκκαCQt6hFmW8AAHOqf

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Μόσχα πραγματοποίησε έναν μεγάλο αριθμό πληγμάτων χρησιμοποιώντας πυραύλους cruise και από πολεμικά πλοία αλλά και απο στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Η Μόσχα ενημέρωσε την Ουάσιγκτον για τα σημερινά πλήγματα στο πλαίσιο της συμφωνίας για την εναέρια ασφάλεια, αναφέρει ο Αμερικανός αξιωματούχος, καταλήγοντας ότι μέρος των χτυπημάτων είχε ως στόχο την Raqqa.

Την είδηση για τις αεροπορικές επιδρομές κατά της Ράκα, στη βόρεια Συρία, που είναι το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους επιβεβαίωσε και η γαλλική κυβέρνηση.

Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της γαλλικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι «αυτήν τη στιγμή οι Ρώσοι πραγματοποιούν ισχυρά πλήγματα εναντίον της πόλης της Ράκα, το οποίο αποτελεί απόδειξη ότι και αυτοί συνειδητοποιούν (την απειλή από το Ισλαμικό Κράτος)».

Η ρωσική επιδρομή στη Ράκα γίνεται μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Μόσχα θα εντείνει τα αεροπορικά της πλήγματα στη Συρία μετά την επιβεβαίωση από την FSB ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά τον Οκτώβριο οφείλεται σε βόμβα.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, όπως έκανε και για τις αιματηρές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, που προκάλεσαν το θάνατο 129 ανθρώπων.

Πρόκειται για την δεύτερη ρωσική επίθεση με πυραύλους cruise από τότε που το ρωσικό Ναυτικό χτύπησε ισλαμικούς στόχους από την Κασπία Θάλασσα.

Το ρωσικό Ναυτικό τότε εκτόξευσε 26x 3M14 Kalibr cruise από τέσσερα πολεμικά πλοία στην Κασπία Θάλασσα και έπληξε 11 στόχους των ισλαμιστών στην Συρία.

Οι πύραυλοι αυτοί ανήκουν στην κατηγορία 3M-54 Klub(SS-N-27) στην έκδοση 3M-14/3M-14T με εμβέλεια 2500km !