Το ΔΗΚΟ επιμένει στις τροπολογίες του για την πώληση των δανείων

Το ΔΗΚΟ θα επιμείνει στις τροπολογίες του επί του νομοσχεδίου για την πώληση δανείων, είπε ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Nikolas-Papadopoulos-570Σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, ερωτηθείς για το νομοσχέδιο για την πώληση δανείων και κληθείς να σχολιάσει ότι τρόικα και τράπεζες θεωρούν ότι η ψήφιση της τροπολογίας του ΔΗΚΟ θα δημιουργήσει «ηθικούς κινδύνους», ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως «ηθικός κίνδυνος δεν υπάρχει μόνο από την πλευρά των δανειοληπτών, υπάρχει και στην πλευρά των τραπεζών, γιατί τα προηγούμενα χρόνια λόγω των δικών τους κακών πρακτικών φτάσαμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα».

Τόνισε στη συνέχεια πως το ΔΗΚΟ θα επιμείνει στις δικές του προτάσεις και τροπολογίες. «Επιμένουμε πως πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στο δανειολήπτη και στον εγγυητή του, να εξαγοράσει το δάνειο με έκπτωση. Επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθεί ένας φορέας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και θεωρούμε πως θα πρέπει η ΚΤ να δικαιούται να σταματήσει την πώληση δανείων σε εταιρείες τουρκικών συμφερόντων για λόγους εθνικού και δημόσιου συμφέροντος» σημείωσε.

«Εμείς θα εμμείνουμε σε αυτές τις θέσεις και ελπίζουμε ακριβώς ότι θα πείσουμε πως οι δικές μας προτάσεις θα είναι επωφελείς όχι μόνο για τους δανειολήπτες θα είναι χρήσιμες και επωφελείς για τις ίδιες τις τράπεζες, καθώς θα μπορέσουν να διευθετήσουν ένα μεγάλο αριθμό μη εξυπηρετούμενων δανείων με λιγότερες ζημιές, παρά αν τα πωλούσαν σε τρίτους και θεωρούμε ότι οι δικές μας προτάσεις είναι επωφελείς και χρήσιμες για την ευρύτερη οικονομία» κατέληξε.