Ακιντζί: «Το κράτος της «ΤΔΒΚ» θα μετουσιωθεί σε μια πιο δυνατή οντότητα»

Η δομή της “ΤΔΒΚ” πρέπει να εξελιχθεί σε μια πιο δυνατή

Παρά την διαφορετική ερμηνεία των δύο πλευρών για την διζωνικότητα πρέπει να προφυλάξουμε το μέλλον λαμβάνοντας μαθήματα από το παρελθόν, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί παραδίδοντας το πρώτο μάθημα του νέου ακαδημαϊκού έτους στο “πανεπιστήμιο” ανατολικής Μεσογείου στην Αμμόχωστο.

οντότητα, καθώς σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία στο κυπριακό, θα είναι μια από τις συνιστώσες πολιτείες του ομόσπονδου κράτους που θα δημιουργηθεί δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης λέγοντας ότι το ψευδοκράτος θα μετουσιωθεί σε μια συνιστώσα πολιτεία.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο Μουσταφά Ακιντζί μιλούσε χτες κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε στο “προεδρικό” και σημείωσε πως με την ενδυνάμωση της δημοκρατίας και της οικονομίας της τ/κ κοινότητας, τόσο πιο έτοιμο θα είναι το κράτος της “ΤΔΒΚ” – κατά την έκφρασή του – για την ομόσπονδη δομή. Είναι μια παράλληλη διαδικασία, πρόσθεσε, το να προσπαθείς από τη μια για τη λύση και από την άλλη για να γίνει το ψευδοκράτος μια πιο δυνατή δομή.

Εργάζονται, σημείωσε, για μια λύση που θα μπορεί να είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες, οι οποίες θα μπορούν να ζήσουν με ασφάλεια στη βάση της πολιτικής ισότητας.