Ο Κάμερον αποφάνθηκε πως η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους προκληθηκε «από βόμβα τρομοκρατών».

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η σουδή τόσο των Αμερικανικών όσο και των Βρετανικών Μ.Μ.Ε προτού καν ολοκληρωθούν οι έρευνες γα τα αίτια της  συντριβής του μοιραίου ρωσικού αεροσκάφους να αποφαίνονται πως στο αεροσκάφος τοποθετήθηκε βόμβα. Μετά το CNN και το  BBC, σήμερα ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο που στοίχισε τις ζωές 224 επιβαινόντων είναι «περισσότερο πιθανό παρά όχι» να προκλήθηκε από «βόμβα τρομοκρατών».141114175020_0108_0

Ο κ. Κάμερον μιλούσε μετά από μία ακόμα συνεδρίαση της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην Ντάουνινγκ Στριτ, η οποία το βράδυ της Τετάρτης αποφάσισε την αναστολή όλων των πτήσεων μεταξύ Βρετανίας και Σαρμ ελ Σέιχ, στη βάση πληροφοριών ασφαλείας.

«Οι αποφάσεις που παίρνω αφορούν την ασφάλεια των Βρετανών πολιτών ως προτεραιότητα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να εγκαταστήσουμε περισσότερη ασφάλεια σε εκείνο το αεροδρόμιο ώστε να είναι ασφαλές να επιστρέψουν οι άνθρωποι που είναι εκεί», είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Παραδέχθηκε ότι μπορεί να πάρει «κάποιον χρόνο» μέχρι οι εγκλωβισμένοι στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Βρετανοί τουρίστες να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Η εταιρεία Monarch ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει τρεις έκτακτες «πτήσεις διάσωσης» την Παρασκευή, επιπλέον των δύο προγραμματισμένων πτήσεων για να μεταφέρει Βρετανούς τουρίστες. Δύο πτήσεις θα πραγματοποιήσουν και οι Βρετανικές Αερογραμμές την ίδια ημέρα.

Περίπου 20.000 Βρετανοί υπολογίζεται ότι βρίσκονται στην περιοχή του Σαρμ ελ Σέιχ, εκ των οποίων χίλιοι είναι μόνιμοι κάτοικοι.

Ο κ. Κάμερον υποδέχεται την Πέμπτη στην Ντάουνινγκ Στριτ τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Σίσι, την ώρα που από το Κάιρο ο Υπουργός Εξωτερικών Σαμέχ Σούκρι χαρακτήρισε «πρώιμη και αχρείαστη» τη βρετανική απόφαση για αναστολή πτήσεων. Παράλληλα, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε «σοκαριστική» την κίνηση του Λονδίνου να μη μοιραστεί με τη Μόσχα τις όποιες πληροφορίες τυχόν έχει για τις συνθήκες συντριβής του αεροσκάφους.