Ο Κ.Κληρίδης δεν θεωρεί αναγκαία την πλήρωση της θέσης του Β.Γ.Εισαγγελέα

Η πλήρωση της κενής θέσης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως είναι θέμα που αφορά την

Ôá ðïéíéêÜ áäéêÞìáôá "ôïõ äåêáóìïý äçìüóéïõ ëåéôïõñãïý êáé ôçò äùñïëçøßáò ãéá åðßäåéîç åýíïéáò áðü äçìüóéï ëåéôïõñãü äéÝðñáîå ï Âïçèüò Ãåíéêüò ÅéóáããåëÝáò", óýìöùíá ìå ôçí ôåëéêÞ Üðïøç êáé êáôÜëçîç ôïõ ÁíåîÜñôçôïõ Ðïéíéêïý ÁíáêñéôÞ Ðáíáãéþôç ÊáëëÞ, äÞëùóå óÞìåñá ï Ãåíéêüò ÅéóáããåëÝáò ôçò Äçìïêñáôßáò Êþóôáò Êëçñßäçò óôï ðëáßóéï äéÜóêåøçò Ôýðïõ,Ëåõêùóßá 14 Áðñéëßïõ 2015.ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος και συνταγματικά έχει το δικαίωμα να διορίσει άτομο για τη συγκεκριμένη θέση, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.
Μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Νομικής Υπηρεσίας για το 2016 και ερωτηθείς σχετικά με το θέμα αυτό, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «υπάρχει η άποψη ότι ενόψει και του γεγονότος ότι βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού ίσως να μην είναι το κατάλληλο (χρονικό) σημείο να σπεύσουμε να πληρώσουμε αυτή τη θέση», εκφράζοντας τη θέση ότι «αυτή η άποψη έχει τη λογική της σίγουρα».
«Ανάγκες πάντα υπάρχουν αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο πιεστικές έτσι ώστε να οδηγούν προς το συμπέρασμα ότι πρέπει να πληρωθεί αμέσως αυτή η θέση», κατέληξε.