ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί…

 

Το θέμα δεν είναι ότι έγινε μια μικρή μείωση στις τιμές των καυσίμων . Το θέμα είναι αν θα μπορούσαν να υπάρξουν μεγαλύτερες μειώσεις, αντίστοιχες με τις μεγάλες μειώσεις της διεθνούς τιμής του αργού πετρελαίου. Κάτι τέτοιο ουδόλως βλέπουμε να γίνεται. newego_LARGE_t_1101_54178440_type12713Το ολιγοπώλιο των καυσίμων στην Κύπρο που λειτουργεί κανονικά και ανενόχλητα ως καρτέλ καλά κρατεί και κάποιοι θησαυρίζουν στην πλάτη του καταναλωτή. Αυτές οι περισπούδαστες συζητήσεις που γίνονται με θέμα τα καύσιμα απλώς επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου κατρακυλούν από τον περασμένο Αύγουστο. Ωστόσο οι δικοί μας μόνο πρόσφατα κι όταν ξεσηκώθηκε ο σάλος μας έκαναν το χατίρ να τις μετακινήσουν κατα τι προς τα κάτω, απλώς για να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας. Μάλιστα ο αρμόδιος Υπουργός , ο κ. Λακκοτρύπης μας διαβεβαίωνε, το θυμάστε, ότι με βάση τα στοιχεία που κατείχε δεν δικαιολογείτο καμιά μείωση τιμών στην ντόπια αγορά.

Να μας ζήσεις κύριε Λακκοτρύπη προστάτη μας!

 

Ταξις και ασφάλεια στα καύσιμα!

Οταν ξέσπασαν εκ των υστέρων κι άλλες διαμαρτυρίες την επομένη της μνημειώδους δήλωσης του κ. Λακκοτρύπη ότι δικαιολογημένα οι τιμές διατηρούνταν στα ύψη και δεν μειώνονταν και ότι στον τομέα των καυσίμων επικρατεί τάξις και ασφάλεια, έγινε η πρώτη δειλή μείωση. Μάλιστα για να γίνει αυτό υπήρξε ολόκληρο παρασκήνιο. Σε αυτό   μετείχε και κυβερνητικός δάχτυλος, όπως είχε καταγγείλει ο πρόεδρος της Ενωσης Καταναλωτών, γιατί επιβαλλόταν να καταλαγιάσει ο σάλος !

argo_276255952Κι ενώ οι τιμές διεθνώς εξακολουθούν να πέφτουν με τις προβλέψεις να είναι ότι η τάση προς τα κάτω θα συνεχιστεί θυμήθηκαν κάποιες εταιρείες να ανακοινώσουν μειώσεις για να προκαταλάβουν τυχόν αντιδράσεις. Οι μειώσεις βεβαια θα μπορούσαν να ήταν πιο εκτεταμένες. Και θα μπορούσαν να καλύψουν και το πετρέλαιο κίνησης. Γιατί άραγε έμεινε έξω;

Εδώ είναι που χρειάζονται οι σωστές παρεμβάσεις. Κι εδώ είναι που χρειάζεται η διαφάνεια , η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη στους χειρισμούς υπέρ των καταναλωτών και προς εύνοια της οικονομίας. Ομως είμαστε καχύποπτοι.  Κι έχουμε λόγους να συντηρούμε την καχυποψία κύριε Λακκοτρύπη!

 

Φτάνουν με γόνδολες….

Εύστοχη η παρατήρηση δημοσιογράφου το πρωί από Ραδιοφώνου. Μιλούσε με τον Προϊστάμενο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών κ. Χαραλάμπους. . Δηλαδή όταν μειώνονται οι τιμές διεθνώς τα νέα φορτία έρχονται με γόνδολες, για αυτό και καθυστερούν να γίνουν οι αναπροσαρμογές στην ντόπια αγορά , ενώ όταν υπάρχει αύξηση τιμών έρχονται με αεροσκάφη και ισχύουν αυτόματα προς τα πάνω;124054836624_mrg

Ο κ. Χαραλάμπους βεβαίως , απορρίπτει ότι υπάρχει οτιδήποτε μεμπτόν.Ολα είναι διευθετημένα κατά τη γνώμη του. Τα πάντα γίνονται όπως πρέπει να γίνονται και πρέπει να κοιμούμαστε όλοι ήσυχοι.

Δυστυχώς μας ξυπνούν εφιάλτες!

 

Πόσο θα περιμένουμε ακόμα την έρευνα;

Εκείνη η έρευνα που συνεχίζεται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το ολιγοπώλιο των εταιρειών καυσίμων στην Κύπρο πότε θα βγει στο φως; Την περιμένουμε με αγωνία από το 2011. Δεν δικαιούμαστε ως καταναλωτές να γνωρίζουμε; Μήπως η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η υπόθεση επι της ουσίας είναι τεκμηριώμένη από την προηγούμενη εκδίκασή της και η κωλυσιεργία στην επανέκδοση της απόφασης οφείλεται σε σκοπιμότητες; Μήπως επειδή όταν επανεκδοθεί η απόφαση οι Εταιρειίες αναμένεται να κληθούν να καταβάλουν μεγάλα πρόστιμα γι αυτό δεν υπάρχει καμιά βιασύνη;

Να θυμήσουμε ότι η απόφαση της προηγούμενης Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν έπεσε στο Δικαστήριο για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους σύνθεσης της Επιτροπής. Τα στοιχεία που οδήγησαν στην λήψη της απόφασης είναι εκεί και είναι απολύτως τεκμηριωμένα. Ξέρουμε κυρία Πρόεδρε της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η υπηρεσία σας είναι υποστελεχωμένη. Γι αυτό και η καθυστέρηση…. Πειστήκαμε!

 

Εναλλαγές ακροβασιών

Αυτές οι ιστορίες στο Δήμο Πάφου θυμίζουν τσίρκο! Το τσίρκο βεβαια προσφέρει θέαμα και πολλές φορές κοψοχωλιάζει το θεατή. Στο Δήμο Πάφου όμως η παράσταση έχει τέτοιες εναλλαγές ακροβασιών που ξεπερνούν την φαντασία μας. Οπως για παράδειγμα το ότι μετά τη φυλακή, αντί ο Δήμαρχος να πάει σπίτι του να δει την γυναίκα και τα παιδιά του, να κάνει ένα μπάνιο βρε αδελφέ να φρεσκαριστεί, κάλεσε συνεδρία Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητήσουν έκτακτα θέματα του Δήμου .Τέτοια καψούρα! Και όλοι υπάκουσαν και πήγαν και συνεδρίασαν και πήραν αποφάσεις. Κανείς δεν ένιωσε την ανάγκη να παραιτηθεί   ή να ζητήσει παραίτηση του Δημάρχου για τα ρεζιλίκια που βοούν σε όλη την Κύπρο.

Ούτε στην Ουζουμπόυρου να ζούσαμε…

Δεν περίσσσεψε τίποτα

Ακόυγαμε το Δήμαρχο Πάφου να δηλώνει και να διαβεβαιώνει ότι η μόνη εμπλοκή του Δήμου Πάφου στη συναυλία του Σάκη Ρουβά ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για εξαίρεση του φόρου θεάματος. Τώρα που ο Σάκης Ρουβάς παρουσίασε την συμφωνία που έγινε για τη Συναυλία σε αυτήν διακρίνοντια οι υπογραφές εκπροσώπων του τραγουδιστή, της ιδιωτικής εταιρείας που ήταν γραμμένη στο όνομα του συζύγου της συνεργάτιδάς του και του ίδιου του κ. Βέργα! Μιλάμε για τη συναυλία που διαφημίστηκε ότι γινόταν για να ενισχυθούν τα κοινωνικά παντοπωλεία που προσφέρουν βοήθεια στους άπορους. Κι όμως στους άπορους δεν δόθηκε σεντ, ενώ στον υπολογιστή της συνεργάτιδας του Δημάρχουν φάνηκε ότι έγιναν εισπράξεις 179.000 ευρώ.

Δεν περίσσεψε τίποτα για τους φτωχούς;

ΛΕΟ