«Σιαιρετίσματα στην εξουσίαν», το σατιρικό βιβλίο του Τ.Τσαπαρέλλα

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου και πρώην δημοτικού συμβούλου του ΑΚΕΛ Λεμεσού Τάσου Τσαπαρέλλα, «Σιαιρετίσματα στην εξουσία» .Σε χαιρετισμό του στην παρουσίαση του βιβλίου  που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό το βράδυ τηςΤάσος-Τσαππαρέλλας Πέμπτης, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ  είπε πως, καθόλου τυχαία ο συγγραφέας επέλεξε να επικεντρωθεί στην προεκλογική εκστρατεία του 2013 και στη μετεκλογική περίοδο, προσθέτοντας ότι είναι αποτυπωμένα με πολύ χιούμορ τα όσα διαδραματίστηκαν, γιατί προκαλούν από μόνα τους τη σάτιρα.

«Ποιος για παράδειγμα δεν χαμογελά πονηρά σήμερα όταν ακούσει το μαγικό ρήμα δεσμεύομαι», διερωτήθηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, και σημείωσε ότι μια αδρή ανασκόπηση των όσων λέχθηκαν προεκλογικά από τους σήμερα κυβερνώντες, προκαλεί θυμηδία.

Μετεκλογικά ξεχάστηκαν όλα, είπε και εξέφρασε την άποψη πως «πολλές φορές η Κυβέρνηση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός δείχνουν να ξεχνούν ότι βρίσκονται εδώ και δύομιση χρόνια στην Κυβέρνηση και μιλούν ακόμα με το «θα».

«Θα επανεκκινήσει η οικονομία, αλλά ακόμα ξερογυρίζει στην εκκίνηση – Θα στηριχτούν όσοι έχουν ανάγκη αλλά υφίστανται τον εξευτελισμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος – Θα έρθουν επενδύσεις, αλλά μέχρι στιγμής επένδυση θεωρείται το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στους ιδιώτες – Θα μειωθεί η ανεργία, αλλά μέχρι στιγμής απλώς απελπίζονται οι άνεργοι και δεν εγγράφονται πλέον στους καταλόγους ή μεταναστεύουν μαζικά οι Κύπριοι – Θα τιμωρηθούν οι ένοχοι για τα σκάνδαλα στην οικονομία, αλλά μέχρι στιγμής μπαίνουν στη φυλακή οι μικρο-οφειλέτες», συμπλήρωσε.

Ο Άντρος Κυπριανού υποστήριξε ακόμη πως όλα αυτά κάπως πρέπει να καμουφλάρονται, «γι΄αυτό και κάθε βράδυ τα διάφορα ρεπορτάζ και καθημερινά διάφορα δημοσιεύματα μιλούν για το κυπριακό success story», προσθέτοντας ότι, παρά το γεγονός ότι η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κυπριακή Οικονομία προβλέπει συνέχιση της ύφεσης με μείωση του ΑΕΠ στο -0,5% και για το 2015, η «η Κυβέρνηση εξακολουθεί να πανηγυρίζει ότι θα βγούμε από το Μνημόνιο».

«Γιατί πανηγυρίζουν μόνο οι ίδιοι ξέρουν», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και πρόσθεσε πως «μάλλον γιατί οι ίδιοι ποτέ δεν έζησαν εντός του Μνημονίου, δεν έζησαν και δεν ζουν τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών τους».

Στο χαιρετισμό του, ο κ.Κυπριανού ανέφερε δε ότι, πέραν των πιο πάνω, παρακολουθούμε κάθε μέρα την καταρράκωση θεσμών, «από τον πρώην Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα που κρίθηκε από τον Πρόεδρο άριστος των αρίστων και ακέραιος, αλλά αποδείχθηκε τελικά ακατάλληλος και ανίκανος, μέχρι τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τον οποίο πάνε και έρχονται τα δημοσιεύματα για ανάμιξη του σε περίεργες υποθέσεις».

«Τον Υπουργό Εσωτερικών που τελικά δεν θα διερευνηθεί αφού είναι προφανώς υπεράνω πάσης υποψίας, για την είσοδο των φοιτητών με πλαστά χαρτιά στη χώρα, που δεν θα κριθεί για το γεγονός ότι δεν ζήτησε τουλάχιστον να εξαιρεθεί από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που αποφάσισε ευκολίες πληρωμής στη VELISTER στην οποία είναι και ο ίδιος μέτοχος, μέχρι τον Δήμαρχο της Λάρνακας που μάλλον τον ανάθρεψε και τον προστατεύει η θερμοκοιτίδα διάφορων μέσων ενημέρωσης και έτσι ενώ ο τέως Δήμαρχος Πάφου είχε γίνει σήριαλ, για τα σκάνδαλα, για την κακοδιαχείριση στη Λάρνακα δεν γράφτηκε ούτε και ένα επεισόδιο», συμπλήρωσε.

Τελικά, συνέχισε, τα πράγματα θα ήταν όντως πολύ αστεία αν δεν ήταν τόσο σοβαρά για την καθημερινότητα, τις ζωές και το μέλλον όλων και διαμήνυσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραδοθούμε στη μιζέρια και στη μοιρολατρία» και πως το γέλιο μέσα από την πολιτική σάτιρα είναι και λυτρωτικό ενώ η ίδια η σάτιρα πολλές φορές μπορεί να περάσει μηνύματα που «ούτε δέκα τόνοι πολιτικών ομιλιών δεν θα μπορούσαν να δώσουν».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνεχάρη τον Τάσσο Τσαππαρέλλα και όσους εργάστηκαν για την έκδοση του βιβλίου, που αποτελεί ανθολόγηση των «αριστερόστροφων», της στήλης του δηλαδή στην εφημερίδα «Χαραυγή».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος ανέφερε ότι ο Τάσος Τσαππαρέλλας διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κινηθεί στον απέραντο χώρο του σατιρικού στίχου, ευχαριστώντας τον παράλληλα για την μέχρι τώρα συνεισφορά του, στη μακρά θητεία του ως δημοσιογράφου, ως στελέχους του ΑΚΕΛ και ως εκλελεγμένου μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού για 15 χρόνια.

Στην αντιφώνηση του, ο Τάσος Τσαππαρέλλας είπε πως αυτή η εκδήλωση είναι για τον ίδιο ως ένα μνημόσυνο για τους γονιούς του, στους οποίου είναι αφιερωμένο το βιβλίο, «γιατί ίσως χωρίς να το καταλάβουν, έβαλαν ένα μεγάλο λιθάρι γι αυτήν την έκδοση».

Ευχαρίστησε τέλος όλους όσοι βοήθησαν και συνεργάστηκαν μαζί του για την έκδοση του βιβλίου.