Τροφές που ανεβάζουν την ερωτική επιθυμία

Η διατήρηση της ερωτικής επιθυμίας σε υψηλά επίπεδα είναι ένα θέμα που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας.
Η λίμπιντο είναι, από την αρχή της ύπαρξης του ανθρώπου, ένας από τους βασικότερους παράγοντες που καθορίζουν τη συμπεριφορά και τις ενέργειές του. Για αυτόν τον λόγο η επιστήμη έχει δώσει μεγάλο βάρος στη μελέτη της.banana-620x6051-300x292

Οι αιτίες για τη μείωση της λίμπιντο μπορούν να αναζητηθούν και σε ψυχολογικούς και σε οργανικούς παράγοντες. Σημαντικότερο είναι, ίσως, το άγχος της καθημερινότητας, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ερωτική επιθυμία των συντρόφων. Η τόνωση της λίμπιντο σχετίζεται, ωστόσο, άμεσα και με τη σωστή διατροφή.
Δεν είναι λίγες οι τροφές που εντάσσουμε στο διαιτολόγιό μας και βοηθούν στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας. Φυσικά υπάρχουν και άλλες τροφές οι οποίες ρίχνουν τη λίμπιντο σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται τα σπαράγγια, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε. Η συγκεκριμένη βιταμίνη διεγείρει την παραγωγή των ορμονών οι οποίες είναι απαραίτητες για μία δραστήρια ερωτική ζωή.
Οι μπανάνες περιέχουν ένα ένζυμο, τη βρομελίνη, για το οποίο εκτιμάται ότι αυξάνει την ερωτική επιθυμία των ανδρών. Επιπλέον, περιέχουν συστατικά όπως το κάλιο και η ριβοφλαβίνη, τα οποία αυξάνουν την ενεργητικότητα.
Η καλή κυκλοφορία του αίματος οδηγεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε μεγαλύτερη ερωτική διέγερση. Τροφές όπως το λάχανο, το δαμάσκηνο και τα ρεβίθια βοηθούν πάρα πολύ στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.
Τα ρεβίθια περιέχουν, επιπλέον, ένα αμινοξύ που ονομάζεται αργινίνη και θεωρείται φυσικό viagra. Με την αργινίνη απελευθερώνεται νιτρικό οξύ που διευκολύνει τη λίπανση των αγγείων και κατ’ επέκταση τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.revithia
Σημαντική για την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας είναι η παραγωγή ορμονών από τον οργανισμό.
Το σέλερι περιέχει ανδροστερόνη, μία ορμόνη που θεωρείται ότι διεγείρει τις γυναίκες, ενώ στο φυτικό λίπος του ελαιολάδου υπάρχουν ουσίες που βοηθούν στην παραγωγή τεστοστερόνης.
Τα στρείδια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ντοπαμίνη και ψευδάργυρο, η παρουσία του οποίου είναι απαραίτητη για την παραγωγή τεστοστερόνης.
Ποιες… ρίχνουν τη διάθεση
Στον αντίποδα, υπάρχουν και οι τροφές οι οποίες δεν βοηθούν καθόλου στην αύξηση της λίμπιντο και η μεγάλη κατανάλωσή τους φέρνει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
Για παράδειγμα, έρευνες Βρετανών επιστημόνων έχουν δείξει ότι η μεγάλη κατανάλωση άσπρου ψωμιού και άλλων επεξεργασμένων υδατανθράκων μειώνει την ερωτική επιθυμία.
Γενικά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν με μεγάλη ταχύτητα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που συνδέεται με την πτώση της ενεργητικότητας και, κατ’ επέκταση, τη μείωση της διάθεσης για σεξ. Το σάκχαρο, επίσης, αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της τεστοστερόνης.
Οι τροφές που περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου δεν βοηθούν στην αύξηση της ερωτικής επιθυμίας.
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου μειώνουν την ποιότητα της κυκλοφορίας του αίματος και, συνεπώς, την ενεργητικότητα του οργανισμού.
Οταν κάποιος αισθάνεται κουρασμένος δεν έχει καμία όρεξη για σεξ.

Ο ρόλος του αλκοόλWine figures

 

Για ό,τι αφορά το αλκοόλ, τέλος, το νόμισμα έχει δύο όψεις. Από τη μια πλευρά, ένα ή δύο ποτήρια κρασί, κυρίως κόκκινο, αυξάνουν κατακόρυφα την ερωτική διάθεση. Οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, αντίθετα, προκαλούν στυτική δυσλειτουργία στους άντρες και απώλεια αισθητικότητας στους άντρες και στις γυναίκες.