Οι διαρροές στην εφ.Πολίτης για το σκάνδαλο FOCUS προκαλούν αντιπαραθέσεις μεταξύ Γ.Εισαγγελία -Αστυνομίας

1445703251-19210-1Ανκαι όλες οι υποψίες για τις διαρροές υποθέσων που βρίσκονται υπο διερεύνηση στρέφονται προς τη Γενική Εισαγγελία εντούτοις σήμερα ο Γ. Εισαγγελέας Κώστας Κληριδης απέρριψε κάτι τέτοιο και άφησε να νοηθεί πως είναι από άλλες πηγές στρέφοντας τις υποψίες στις ανακριτικές αρχές.Από την πλευρά της η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή των διαρροών.

Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ ειχε δημοσιευσει την Κυριακή ολόκληρο το έγγραφο με φωτοτυπία της καταθέσης  του εργολάβου και πρώην προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Μιλτιάδη Νεοφύτου, ο οποίος φέρει τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δ.Χριστόφια να λέει ότι τα χρήματα από την Focus είναι πολλά και είναι χρήσιμα για την προεκλογική εκστρατεία.

Σε δηλώσεις του σε πρωϊνή εκπομπή  ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, φωτογράφησε τη Νομική Υπηρεσία ως πηγή διαρροής εγγράφων προς τον «Π» για την υπόθεση της χρηματοδότησης των κομμάτων από την Focus. Εκανε λόγο για διαπλοκή ΜΜΕ με διάφορους πολιτικούς και άλλους παράγοντες. Δεν διευκρίνησε αν εννοεί τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη ή τον πρώην Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκο Ερωτοκρίτου.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ρωτήθηκε επί της ουσίας του δημοσιεύματος της εφημερίδας “Πολίτης” για την κατάθεση του Μιλτιάδη Νεοφύτου, ωστόσο ο ίδιος δεν θέλησε να απαντήσει περιμένοντας όπως είπε να ολοκληρωθεί η έρευνα και να τοποθετηθεί ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, απέρριψε τις κατηγορίες ότι πίσω από τις διαρροές, όχι μόνο γι’ αυτό το θέμα, αλλά και για άλλα που είδαν το φως της δημοσιότητας βρίσκεται ο ίδιος.

Σε σχέση με το χθεσινό δημοσίευμα του «Π» για την κατάθεση του Μιλτιάδη Νεοφύτου, ο κ. Κώστας Κληρίδης ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας για να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με τη διαρροή της κατάθεσης. Όπως είπε, ο Αρχηγός Αστυνομίας, του ανέφερε πως ήδη είχε προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να διερευνηθεί.

Επίθεση Βγενόπουλου εναντίον  της εφ.«Πολίτης»

Κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχοληθώ με οτιδήποτε γράφει ο κ. Παπαδόπουλος του ΠΟΛΙΤΗ, ο οποίος έχει καταδικασθεί πλέον αμετάκλητα ως συκοφάντης και εναντίον του οποίου εκκρεμούν σειρά περαιτέρω μηνύσεων και αγωγών με τις οποίες ασχολούνται οι δικηγόροι μου.

Επίσης, είναι ανάξια διαψεύσεων δημοσιεύματα και καταθέσεις ανθρώπων που δεν γνωρίζω, του είδους «κάποιος μου είπε ότι τα χρήματα τα δίνει ο Βγενόπουλος» ή «προσέφερα υπηρεσίες στην Focus και την τιμολόγησα αλλά νόμιζα ότι ο πελάτης είναι ο Βγενόπουλος».

Όμως, οφείλω να επισημάνω την σύμπτωση ότι η νέα οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία του κ. Παπαδόπουλου γίνεται σε μία περίοδο όπου οι κ.κ. Ρ. Ερωτοκρίτου και Π. Νεοκλέους δικάζονται στο Κακουργιοδικείο για βαρύτατα αδικήματα και ήδη χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα ότι «εμείς κυνηγούσαμε τον κακό Βγενόπουλο, αλλά δεν μας άφησαν», ασχέτως αν με τις πράξεις τους μετέφεραν μυθιστορήματα στο επίπεδο της Δικαιοσύνης, η οποία και εν τέλει, θα τα αποδοκιμάσει.

Αν δε κανείς προβληματισθεί και για την πηγή της διαρροής απόρρητων καταθέσεων και στοιχείων, ανεξαρτήτως της σοβαρότητάς τους, τότε οι συσχετισμοί και τα συμπεράσματα είναι του τύπου «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια».

Το εκπληκτικό είναι ότι, χωρίς κανένα στοιχείο ή απόδειξη, γίνεται προσπάθεια να εμφανισθώ σαν φίλος και χρηματοδότης του ΑΚΕΛ, το οποίο όχι μόνον δεν μου έκανε ποτέ καμία χάρη αλλά κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του, δια σειράς εχθρικών ενεργειών αλλά και παρανόμων πράξεων και παραλείψεων, κατέστρεψε την Λαϊκή Τράπεζα, το Κυπριακό Τραπεζικό Σύστημα και την Κυπριακή Οικονομία, όπως σύντομα θα αποδειχθεί και από την τελεσίδικη απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου.»

Ενοχλημένος ο Γ.Εισαγγελέας αλλά…

Εμφανώς ενοχλημένος  από τις αιχμές εναντίον του ο Γ.Εισαγγελέας  παρήλασε το βράδυ σχεδόν απ’ όλα τα  δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών για να ξεκαθαρίσει όπως είπε «οι όποιες διαρροές γίνονται δεν είναι ούτε από το Γενικό Εισαγγελέα ούτε από στελέχη της Γενικής Εισαγγελίας.»

Ανλεφερε ακόμα πως  με το θέμα της πτυχής της χρηματοδότησης κομμάτων η διαδικασία ήταν δύσκολη και δαιδαλώδης, οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται κάποια στοιχεία από την Ελλάδα για να επιβεβαιωθούν οι έρευνες. Αν προκύψει κάποιο αδίκημα από τα στοιχεία είναι ένα ενδεχόμενο που δεν αποκλείεται.είπε.

Με αγωγές απαντά ο Δ.Χριστόφιας
Ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Δ.Χριστόφια αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις αλλά με σύντομη ανακοίνωση ανέφερε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη με αγωγές εναντίον του Μ.Νεοφύτου και της εφ.Πολίτης.