Ενοχο για την έκδοση ακάλυπτων επιταγών το ζεύγος Ορφανίδη

Ένοχους έκρινε την Παρασκευή το Εφετείο τον επιχειρηματία Χρίστο Ορφανίδη και την σύζυγό του Χαρίκλεια σε υπόθεση έκδοσης δύο ακάλυπτων επιταγών συνολικού ύφους €20.000. Οι δύο επιταγές εκδόθηκαν προς την εταιρεία Σάββας Θεοχάρους και Υιός Ltd. τονΝοέμβριο του 2012 και αφορούσε μία που εκδόθηκε από τον Χρ.Ορφανίδη ύψους €10.000 και άλλη μία από την σύζυγό του ύψους 20FA12F45564A7AA2C56B6990038417Fεπίσης €10.000.

Η εταιρεία άσκησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, ιδιωτική ποινική υπόθεση εναντίον της εταιρείας Ορφανίδης, ως νομικό πρόσωπο και του επιχειρηματία Χρίστου Ορφανίδη και της σύζυγό του, ως φυσικά πρόσωπα.

Πρωτοδίκως οι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, ενώ η εταιρεία Ορφανίδης κρίθηκε ένοχη και της επιβλήθηκε πρόστιμο. Στο σκεπτικό της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου αναφερόταν ότι δεν αποδείχθηκε γνώση του ζεύγους Ορφανίδη για την κατάσταση του τραπεζικού τους λογαρισμού από τον οποίο εξέδωσαν τις εν λόγω επιταγές.Μάλιστα στη δίκη είχε καταθέσει μάρτυρας ο οποίος είχε καταθέσει πως για το πρόβλημα των ακάλυτων  επιταγών είχε αποταθεί στον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας Ορφανίδη.

Η εταιρεία Σάββας Θεοχάρους και Υιός Ltd άσκησε έφεση εναντίον της αθωωτικής απόφασης των δύο.

Στην απόφασή του, το Εφετείο έκρινε ότι τον καιρό που ο Χρίστος και η Χαρίκλεια Ορφανίδη εξέδιδαν τις επίδικες επιταγές, γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν ότι το υπόλοιπο του λογαριασμού τους  είχε μεγάλη υπέρβαση.

Το Εφετείο θα επιβάλει ποινή στο ζεύγος Ορφανίδη στις 24 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη καταδικαστική απόφαση εναντίον του ιδίου του Χρίστου Ορφανίδη.