Σ.Χάσικος:«Να αποφεύγεται η διαρροή καταγγελιών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας…επειδή διασύρονται πρόσωπα »»

Κάνει λόγο για  καταγγελίες που αφορούν πολιτικά πρόσωπα και πρώην υπουργό

Πρέπει να αποφεύγεται η διαρροή καταγγελιών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς αποτροπή διασυρμού και ενοχοποίησης προσώπων πριν την ενδελεχή διερεύνηση τους, χωρίς βέβαια να αποκλείω το βάσιμο των καταγγελιών του Γενικού Ελεγκτή, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.09082014xasikos

Επ’ αφορμή ερωτημάτων που τέθηκαν, χθες, από ΜΜΕ, στο Γραφείο Τύπου του Υπουργού Εσωτερικών για πολύ πρόσφατες εκθέσεις/παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή, που αφορούν στη διαχείριση τ/κ περιουσιών καθώς και στην τροποποίηση σχεδίων ανάπτυξης, ο Υπουργός αναφέρει πως “είναι φανερό ότι αυτή η πολύ συγκεκριμένη πληροφόρηση κάποιων ΜΜΕ αντλήθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία”.

Τις εν λόγω επιστολές/εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή, σημειώνει, το ΥΠΕΣ τις παρέλαβε, την μια στις 19 Οκτωβρίου 2015 και την άλλη στις 14 Οκτωβρίου 2015 και λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας του Υπουργείου, μόλις προ διημέρου κατέστη δυνατό να λάβει γνώση ο Υπουργός.

“Θα ήταν φοβερά επιπόλαιο εκ μέρους μου, λόγω του ότι εμπλέκονται επώνυμα πρόσωπα που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι και ‘πολιτικά πρόσωπα’ (όπως ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής τα κατονομάζει) συμπεριλαμβανομένου και πρώην Υπουργού, να εκθέσω δημόσια, ιδίως σε αυτό το στάδιο της διερεύνησης, τον οποιονδήποτε”, αναφέρει ο Υπουργός Εσωτερικών.

“Έδωσα οδηγίες να μελετηθούν ενδελεχώς οι καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή και να σχολιαστούν. Τα ευρήματα αυτού του ελέγχου, που γίνεται στη βάση των καταγγελιών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, θα δοθούν στο Γενικό Ελεγκτή και μόνο. Ήταν και παραμένει άποψη μου, ότι πρέπει να αποφεύγεται η διαρροή καταγγελιών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς αποτροπή διασυρμού και ενοχοποίησης προσώπων πριν την ενδελεχή διερεύνηση τους, χωρίς βέβαια να αποκλείω το βάσιμο των καταγγελιών του Γενικού Ελεγκτή», καταλήγει στην γραπτή δήλωση του ο κ. Χάσικος.