Στα κρατητήρια αστυνομικός ύποπτος για δεκασμό

Στα κρατητήρια της Αστυνομίας μεταφέρθηκε αστυνομικός του Τμήματος Τροχαίας Αμμοχώστου ως ύποπτος σε υπόθεση κατάχρησης δημοσίου χρήματος και δεκασμού.

ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ ÊÕÐÑÏÕ - ÅÃÊËÇÌÁ - ÓÕËËÇØÇ - ÓÕËËÇØÅÉÓ - ÐÅÑÉÐÏËÉÅÓ - ÐÅÑÉÐÏËÉÊÏ

Πρόκειται για αστυφύλακα, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία την περασμένη Πέμπτη, ενώ ασκούσε καθήκοντα ελέγχου τροχαίας στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας –Αγίας Νάπα γνωστοποίησε μετά από αλκοτέστ σε τουρίστα οδηγό ότι η ένδειξη ήταν 55 μικρογραμμάρια αντί 22 και ως εκ τούτου θα έπρεπε εξωδίκως να καταβάλει το ποσό των € 300.

Όταν ο τουρίστας ανέφερε ότι δεν είχε μαζί του αυτό το ποσό τότε ο αστυνομικός φέρεται να του ζήτησε το ποσό των €100 για να τον αφήσει να φύγει.

Τελικά, ο ξένος επισκέπτης, αφού του έδωσε -σύμφωνα με την καταγγελία- όσα λεφτά είχε μαζί του, περίπου €90, συνέχισε ταξίδι του.

Φτάνοντας στο ξενοδοχείο, ανέφερε το περιστατικό σε φίλους, οι οποίοι και τον προέτρεψαν να προχωρήσει σε καταγγελία προς την Αστυνομία.

Εναντίον του αστυνομικού εξετάζονται υποθέσεις δεκασμού δημοσίου λειτουργού, απόσπαση χρημάτων από δημόσιο λειτουργό για επίδειξη εύνοιας, επίταξη από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Αύριο αναμένεται ο συλληφθείς αστυνομικός να προσαχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου προκειμένου να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του προς διευκόλυνση των αστυνομικών ερευνών.