Θα κλητευθεί ο τέως διοικητής τη Κ.Τράπεζας Παν. Δημητριάδης

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφ.ΣΗΜΕΡΙΝΗ  και τα όσα μετέδωσε το Sigma,  πρόθεση των ανακριτικών αρχών είναι να κλητεύσουν τον τέως Διοικητή στην Κύπρο όταν και εφόσον κριθεί σκόπιμο. Συγκεκριμένα σε σχετικό ερώτημα προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ανέφερε :

«Εκεί όπου αυτό ήθελε κριθεί σκόπιμο, ο τέως Διοικητής μπορεί να κληθεί να καταθέσει είτε ως μάρτυρας, είτε ως ύποπτος αν υπάρχει καλή βάση.»BDF4531A1421DF604C91E15B037C3CEE

Ο Γενικός Εισαγγελέας κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας ότι το ζήτημα της “ποινικής και αστικής ασυλίας” που φέρεται να ζήτησε και να έλαβε, αποχωρώντας από τη θέση του, ο Πανίκος Δημητριάδης, έκλεισε ο ίδιος  είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ και το Sigma αποκάλυψαν  κι αν αυτά θα τύχουν διερεύνησης, είπε:

«Η μόνη περίπτωση που έδωσα οδηγίες για μη δίωξη του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη, ήταν και είναι για την πλαστογραφία του συγκεκριμένου συμβολαίου,

Στο ερώτημα κατα πόσο  η απόφαση για μη διώξη συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με  οποιαδήποτε συμφωνία έγινε σε πολιτικό επίπεδο ο κύριος Κληρίδης είπε:

«Ασφαλώς η απόφαση μου στηρίχθηκε στα δικά μου συμπεράσματα και στην σχετική έκθεση της αστυνομίας που διερεύνησε το συγκεκριμένο ζήτημα» .

Στο επίπεδο της Βουλής, υπάρχει αίτημα εγγραφής και αυτεπάγγελτης εξέτασης από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής της απόρρητης έκθεσης που αποκαλύψε η ΣΗΜΕΡΙΝΗ   . Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Νικολαίδης επιβεβαίωσε την εγγραφή του ζητήματος και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θα υπάρξει επικοινωνία με τον κύριο Δημητριάδη ώστε να κληθεί ενώπιον του σώματος για να δώσει και τη δική του εκδοχή.

Σε πρώτο χρόνο ωστόσο θα κληθούν στην Επιτροπή τα μέλη της Κεντρικής που υπογράφουν την επίμαχη έκθεση. Τη σε βάθος διερεύνηση των ζητημάτων που προκύπτουν από την αποκαλυφθείσα έκθεση, ζήτησε και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, την ίδια ώρα που δήλωνε ότι δεν γνωρίζει, ούτε πιστεύει, να δόθηκε από την κυβέρνηση οποιαδήποτε υπόσχεση ασυλίας στον Πανίκο Δημητριάδη.