Οι ρωσικές αρχές απέτρεψαν βομβιστική επίθεση σε τρένο σε περιοχή του Κρασνοντάρ

Βομβιστική ενέργεια με ασύλληπτες συνέπειες φέρονται να απέτρεψαν οι ρωσικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, υπήρξαν πληροφορίες για βομβιστική ενέργεια σε τρένο που κάλυπτε τις διαδρομές στην περιοχή του Κράσνονταρ. Ως ύποπτος δράστης συνελήφθη ο μηχανοδηγός του τρένου, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).treno34

Ο φερόμενος ως υποψήφιος δράστης, εμφανίζεται να είχε λάβει οδηγίες για την κατασκευή της βόμβας και την εκτέλεση της αποστολής του, ενώ στη συνέχεια σκόπευε να ταξιδέψει στη Συρία και να ενταχθεί στον στρατό των τζιχαντιστών.

Από τον Σεπτέμβριο, που ξεκίνησε η Ρωσία τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, με την επίσημη πρόσκληση του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ, οι ρωσικές υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας, «σκανάροντας» όλες τις επικοινωνίες, ακριβώς για να αποφεύγονται ανάλογες υποθέσεις. Όπως ανακοινώθηκε, σε αυτό το διάστημα έχουν εντοπιστεί τρεις περιπτώσεις που δρούσαν για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.