Ομήρου:«Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου η μεταφορά νερού από την Τουρκία»

H ενέργεια μεταφοράς νερού από την Τουρκία στις κατεχόμενες περιοχές συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και συνέχιση της έκνομης συμπεριφοράς της εις βάρος της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Ôï Ýñãï ìåôáöïñÜò íåñïý áðü ôçí Ôïõñêßá óôá êáôå÷üìåíá. ÓùëÞíåò ðáíôïý ãéá ôçí ìåôáöïñÜ ôïõ íåñïý áðü ôï öñÜãìá óôçí êáôå÷üìåíç Ëåõêùóßá.ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Η επιδρομική αυτή ενέργεια, είπε, αποτελεί ακόμα μια απόπειρα ενσωμάτωσης των κατεχόμενων εδαφών στην Τουρκία και ευθεία υπονόμευση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού.

Περαιτέρω, η παράνομη παρουσία του Τούρκου Προέδρου και του Τούρκου Πρωθυπουργού στην κατεχόμενη Κύπρο, για την έναρξη λειτουργίας της παράνομης μεταφοράς νερού από την Τουρκία, σημείωσε, αποτελεί πρόκληση προς τη διεθνή νομιμότητα.

“Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο προς την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα τις επιδρομικές και επεκτατικές αυτές συμπεριφορές της Τουρκίας και καλούμε τον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη – μέλη να αποδοκιμάσουν τις ενέργειες αυτές και να απαιτήσουν τη συμμόρφωση της κατοχικής δύναμης προς τη διεθνή και ευρωπαϊκή έννομη τάξη”, κατέληξε.