Χυδαία επίθεση του Χρυσαυγίτη βουλευτή Λαγού εναντίον του Κ.Κ.Ε.

Σε ένα ποταμό χυδαίων εκφράσεων και απειλών κατά του Κ.Κ.Ε στιγματίστηκε η ολομελεια της Βουλής των Ελλήνων το απόγευμα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού.Ο τελευταίος επιτέθηκε στο ΚΚΕ, εγκατέλειψε το βήμα και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος των βουλευτών του Κ.Κ.Ε και τελικά ξέσπασε σε παραλήρημα, αναγκάζοντας τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης να την διακόψει και να καλέσει τον Φρούραρχο.newego_LARGE_t_1101_54581775_type12713

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο κ.Λαγός επιτέθηκε στο ΚΚΕ και σχολιάζοντας την προηγούμενη τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Θανάση Παφίλη,σχολίασε ότι «ένα κόμμα το οποίο δεν δέχεται να γίνει έλεγχος στα κομματικά του ταμεία, δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για το τι άλλο μπορεί να έχει κλαπεί, που σίγουρα έχει κλαπεί, μέσα από τον ελληνικό λαό. Οταν οι σύντροφοι του ΚΚΕ δεχθούν να γίνει έλεγχος στα κομματικά τους ταμεία, τότε θα μπορούν να συζητάνε».

Κλιμάκωσε μάλιστα την επίθεσή του, εκτιμώντας ότι «από την στιγμή που δεν δέχονται, για μένα προσωπικά είναι ένοχοι οικονομικών εγκλημάτων», προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ, πολλοί από τους οποίους σηκώθηκαν από τη θέση τους, ζητώντας παράλληλα να έρθει ο Φρούραρχος της Βουλής στην αίθουσα, ενώ ο κ.Λαγός τους έκανε χειρονομίες. «Η Ζήμενς λειτουργεί από το 1920 και ήταν βασικός χρηματοδότης του ιδεολογικού σας πατέρα, του Χίτλερ», αντέτεινε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Ο βουλευτής της ΧΑ εγκατέλειψε το βήμα και κινήθηκε προς το μέρος τους, λέγοντας στον Ν.Καραθανασόπουλο που βρισκόταν πιο κοντά «φύγε από εδώ πέρα που μου ήρθες από κάτω», με την ένταση στην αίθουσα να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο. Πολλοί βουλευτές στράφηκαν εναντίον των συναδέλφων τους της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντας τους «μαχαιροβγάλτες και δολοφόνους».
Επιστρέφοντας στο βήμα, ο κ.Λαγός συνέχισε την επίθεση κατά του ΚΚΕ: «Οταν τα συντρόφια του ΚΚΕ μας πουν σε ποια off-shore έχουν πουλήσει τον τηλεοπτικό και τον ραδιοφωνικό σταθμό τον οποίο είχαν και το οποίο δεν τολμούσαν ποτέ να μας πουν, τότε να ξαναμιλήσουν» και απευθυνόμενος σε βουλευτή του ΚΚΕ του είπε «δώσε μου τα στοιχεία πού τον πούλησες».
Ακολούθησε νέα ένταση, με τους βουλευτές του ΚΚΕ να αποχωρούν και τον βουλευτή της ΧΑ να επαίρεται για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Β΄ Πειραιά, ενώ στη συνέχεια εξερράγη, με νέες φραστικές επιθέσεις κατά του ΚΚΕ, σε τόσο επιθετικό ύφος ώστε τελικά ο προεδρεύων Γ.Βαρεμένος διέκοψε την συνεδρίαση και κάλεσε τον Φρούραρχο της Βουλής, την ώρα που αποχωρούσαν τα στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές της Χρυσής Αυγής έκαναν χυδαίες χειρονομίες προς το μέρος τους.
Στο επεισόδιο ενεπλάκη και ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σηκώθηκε από το υπουργικό έδρανο και κατευθυνόμενος προς την έξοδο είπε προς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής «μιλάτε εσείς που πουλάτε προστασία σε ξενοδοχεία», ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ φώναζαν στον Γιάννη Λαγό: «Εσύ που μιλάς είσαι δολοφόνος».
Το επεισόδιο λίγο έλειψε να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις όταν ο Νίκος Μανιός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρακολουθούσε τη συνεδρίαση από το κλειστό κύκλωμα της Βουλής, μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας και πλησίασε τον Γ. Λαγό για εξηγήσεις.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη και Γιάννης Βρούτσης έσπευσαν να τον σταματήσουν, ενώ από την πλευρά της Χρυσής Αυγής ο Ηλ. Κασιδιάρης πήγε να συγκρατήσει τον Γιάννη Λαγό.
Καταδικάζει η κυβέρνηση
Με δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη καταδίκασε το επεισόδιο που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Οπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «η Χρυσή Αυγή επιχείρησε σήμερα να μετατρέψει το ελληνικό Κοινοβούλιο σε αρένα. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στέκεται σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στη φασιστική αντίληψη και πρακτική τους. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται από τους εχθρούς της».
ΣΥΡΙΖΑ: Τραμπούκικη συμπεριφορά
Την «τραμπουκική» συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «συνιστά μια μαύρη κηλίδα στη νεότερη κοινοβουλευτική μας ιστορία».
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, αναφέρει: «Η τραμπουκική συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής συνιστά μια μαύρη κηλίδα στη νεότερη κοινοβουλευτική μας ιστορία. Η μάχη για την κοινωνική και πολιτική απομόνωση του νεοναζιστικού μορφώματος είναι το χρέος κάθε δημοκρατικής δύναμης».
ΠΑΣΟΚ: Και μόνο η παρουσία τους στη Βουλή προσβάλλει
Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το θράσος αυτών που αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για δολοφονίες δεν το γνωρίσαμε σήμερα. Και μόνο η παρουσία τους στη Βουλή πρέπει να προσβάλλει κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η σημερινή τραμπούκικη, ναζιστική παρέμβαση τους ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη όπως οι τόσες άλλες προκλήσεις τους.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει από το 2012, όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση, την κοινή αντιμετώπιση των νεοναζί από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Δεν εισακούστηκε γιατί πρυτάνευσε η αντιπολιτευτική, ισοπεδωτική τακτική των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Σήμερα που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην αντιπολίτευση απευθύνει την ίδια ακριβώς πρόσκληση. Ας τελειώνουμε με τους εχθρούς της δημοκρατίας».
Ποτάμι: Οχι στο διάλογο που νομιμοποιεί μία εγκληματική οργάνωση
νωρίτερα, με σκληρό σχόλιο απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης κάνοντας λόγο για «πρωτοφανείς προκλήσεις της Χρυσής Αυγής» από τις οποίες η Δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός πρέπει να προστατευθούν.
«Η βία και ο τραμπουκισμός δεν έχουν θέση στο ναό της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Δανέλλης και απευθυνόμενος προς άλλους βουλευτές είπε: «Δεν νομιμοποιούμε μια εγκληματική οργάνωση ανοίγοντας τον όποιον διάλογο μαζί της».