To ΑΚΕΛ σχολιάζει συνέντευξη του προέδρου του ΔΗΣΥ στη «Χαραυγή»

Το ΑΚΕΛ με σημερινή ανακοίνωση του σχολιάζει συνέντευξη  του Αβέρωφ Νεοφύου στη «Χαραυγή»  και ειδικά μόνο σε θέματα της οικονομίας.

Στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ αναφέρει:AKEL01-05january2015-864x400_c

«Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στη συνέντευξη του στη «Χαραυγή», ανάμεσα σε άλλες ανακρίβειες και αναληθείς αναφορές, ισχυρίστηκε ότι το ΑΚΕΛ καλούσε τον κ. Ορφανίδη να χαλαρώσει τους εποπτικούς κανόνες. Ουδέν αναληθέστερο. Πρώτος ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού αντέδρασε έντονα αρνητικά σε ανάλογες δημόσιες δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου, ενώ ακολούθησε αμέσως μετά αντίστοιχη αρνητική τοποθέτηση της προηγούμενης κυβέρνησης.
Περιττό να σημειώσουμε ότι ο κ. Νεοφύτου ούτε και αυτή τη φορά αισθάνθηκε την ανάγκη για ένα mea culpa αναφορικά με την αφειδώλευτη πολιτική στήριξη της ηγεσίας του Συναγερμού στους «καλύτερους τραπεζίτες και τον καλύτερο κεντρικό τραπεζίτη στον κόσμο», που είχαν την ευθύνη πρόκλησης των τεράστιων ζημιών δισεκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες και καταστροφής της κυπριακής οικονομίας.»

Για το κυπριακό και ‘αλλα ουσιώδη ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ , το ΑΚΕΛ δεν έκρινε σκόπιμο να τα σχολιάσει.