Παρέμβαση Γ.Εισαγγελέα ζητά το ΑΚΕΛ για απειλές εναντίον δημοσιογράφων που καλύπτουν τη δίκη για Δρομολαξιά

«Η τοποθέτηση του Χρ. Μαυρομμάτη δείχνει προκατάληψη και μεροληψία»σημειώνει ο Γ.Γ. του κόμματος

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, απέστειλε σήμερα επιστολή στο Γενικό Εισαγγελέα και στον Αρχηγό της Αστυνομίας αναφορικά με δημόσια παρέμβαση του κ. Χριστόφορου Μαυρομμάτη σε ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών για τις απειλές που δέχθηκαν δημοσιογράφοι που καλύπτουν τη δίκη της Δρομολαξιάς.ng-akel-na-anadeichthei-i-diastasi-logon-kai-ergon-tis-agkyras-sto-kypriako-th
Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή:

«Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου για τη δημόσια παρέμβαση ενός εκ των εξεταστών της υπόθεσης Δρομολαξιάς και των ερευνών για την οικονομία, του κ. Χριστόφορου Μαυρομμάτη αναφορικά με την υπόθεση των απειλών εναντίον δημοσιογράφων, από μέρους του κ. Νίκου Λίλλη.

Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μαυρομμάτη δείχνει προκατάληψη και μεροληψία από πλευράς του και θεωρώ ότι το γεγονός θα πρέπει να ερευνηθεί, λαμβάνοντας υπόψιν ότι άνθρωποι βρίσκονται ενώπιον του δικαστηρίου με βάση και τις καταθέσεις που ο ίδιος έλαβε. Η προκατάληψη με την οποία τοποθετήθηκε ως άνθρωπος που διετέλεσε εξεταστής της υπόθεσης, αποκτά ιδιαίτερες διαστάσεις λαμβάνοντας υπόψιν και τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που διέρρευσαν παλαιότερα αναφορικά με την υπόθεση και οι οποίες προκάλεσαν υποψίες για πιθανή σκευωρία.