Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου δείχνει τζιχαντιστές να κρύβουν όπλα σε κατοικημένες περιοχές και τζαμιά

Οι Ρωσκές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο όπου φαίνονται άνδρες του Ισλαμικού Κράτους να κρύβουν όπλα κοντά σε τζαμί.

Συγκεκριμένα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δημοσιοποίησε βίντεο που έχει ληφθεί από drone και διακρίνονται τζιχαντιστές να μεταφέρουν όπλα από περιοχές της Συρίας που τα είχαν κρυμμένα, κοντά σε τζαμιά για να τα διασώσουν από τις επιδρομές και τους βομβαρδισμούς της ρωσικής αεροπορίας.drone-0

“Έχοντας συνειδητοποιήσει την μεγάληλ δυνατότητα αναγνώρισης των θέσεων που κρύβουν τον οπλισμό τους, οι τρομοκράτες προσπαθούν να τα αποθηκεύσουν κοντά σε κατοικημένες περιοχές και τζαμιά, αφού πιστεύουν ότι οι Ρώσοι δεν θα βομβαρδίσουν ποτέ”, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Μετά τις απειλές τώρα η Τουρκία ζητά συνεργασία με τους Ρώσους

Στο μεταξύ, η  Τουρκία  αφού συνειδητοποίησε πως οι απειλές της δεν πιάνουν τόπο με την ουρά στα σκέλια ζητά τώρα συνεργασία με τους ρώσους.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας πρότεινε στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις την Τρίτη τη σύσταση μιας κοινής ομάδας εργασίας για τον συντονισμό δράσεων και την αποτροπή περιστατικών σχετικά με τις ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία, δήλωσε  εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Ίγκορ Κονατσένκοφ, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε την Τρίτη τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν το θέμα.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι πρότειναν την σύσταση μιας κοινής ομάδας εργασίας με τους Ρώσους ομολόγους τους για τον συντονισμό δράσεων και αποτροπής πιθανών περιστατικών σχετικά με τις αεροπορικές επιθέσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που στοχεύουν στην καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία», δήλωσε ο Κονατσένκοφ.