Ρώσοι και Συριακός στρατός ξεκινούν χερσαίες επιχειρήσεις

Πολεμικός “πυρετός” επικρατεί στις ρωσικές βάσης στη Συρία και για πρώτη φορά δημοσιεύονται εικόνες και βίντεο τη στιγμή που φορτώνουν τα Su-34 με καθοδηγούμενες βόμβες KAB-500S-E Glonass, αλλά και βόμβες διασποράς κατά προσωπικού και ελαφρά τεθωρακισμένων οχημάτων, ενώ για πρώτη φορά θα δείτε ρωσικό ελικόπτερο Mi-25 να βομβαρδίζει στο Ιντλίμπ!syria-rwsia-xezbolax

Πάντως πρωταγωνιστικό ρόλο στις μέχρι τώρα επιχειρήσεις έχουν τα αναβαθμισμένα Su-24SM, τα υποστρατηγικά μαχητικά κρούσης, ανάλογα με τα Tornado IDS, τα οποία εκμεταλλευόμενα την δυνατότητα υπερηχητικής προσέγγισης του στόχου σε ύψος 60 μέτρων, εμφανίζονται αιφνιδιαστικά, πλήττουν τους στόχους τους με μεγάλο φορτίο βομβών και αποχωρούν ταχύτατα αφού δεν έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρή α/α άμυνα.

Στη δημοσιότητα δόθηκε επίσης και το βίντεο με την καταστροφή του στρατοπέδου της CIA .

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι Ρώσοι σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο του συριακού Στρατού ετοιμάζουν μεγάλη χερσαία επιχείρηση και η φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή ειδοποιεί τους κατοίκους να εκκενώσουν τις περιοχές σε Χoμς, Χάμα, Σαλάμ για να γίνουν οι πρώτες χερσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή, η οποία πριν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις θα βομβαρδιστεί από ξηράς και αέρος, σκληρά.

Με τέσσερα τεράστια ηχεία πάνω σε ένα φορτηγό ειδοποιούν τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσως την περιοχή: “Προσοχή, προσοχή, θα γίνει ειδική επιχείρηση του στρατού, για το δικό σας καλό εγκαταλείψτε την περιοχή και πηγαίνετε εκεί που υποδεικνύει ο Συριακός στρατός. Θα φιλοξενηθείτε και αν είναι απαραίτητο θα σας παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες”.1007190

Στα σύνορα μεταξύ των εδαφών που ελέγχει η κυβέρνηση της Συρίας και των ισλαμιστών., οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την νύκτα το αρχηγείο τους, αποθήκες οπλισμού σπάζοντας την επικοινωνία μεταξύ των ισλαμιστικών ομάδων στο γεωγραφικό τρίγωνο Χάμα-Χόμς-Σαλάμ.

Πρόσφατα 5.000 ισλαμιστές από την Al-Nusra Front και το ISIS ένωσαν τις δυνάμεις τους στην περιοχή. Σκοπός της ρωσικής επιχείρησης είναι να απελευθερώσουν την περιοχή που συνδέει τις δύο μεγάλες πόλεις Χάμα και Χόμς η οποία έχει καταληφτεί από τους ισλαμιστές εδώ και τρία χρόνια και να απελευθερώσουν χωριά και πόλεις.

Τότε το ISIS θα εκδιωχθεί προς την ανατολή, στο προπύργιο του τη Ράκα. Η Ρωσία θα παρέχει εναέρια υποστήριξη στον Συριακό στρατό η οποία μετά τον σφοδρό βομβαρδισμό θα λάβουν χώρα οι χερσαίες επιχειρήσεις. Θα είναι η μεγαλύτερη και ιστορική επιχείρηση των τελευταίων ετών.

“Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τους Ρώσους” λέει ο διοικητής του 147 Συντάγματος Bess Ahmd Mayrub. “Μας βοηθούν πραγματικά, τώρα βρισκόμαστε κοντά στο Rastan”. Εκεί υπάρχουν ισλαμιστές της Al-Nusra Front και LIH.

Συριακά ελικόπτερα πετού και  ενημερώνουν τους κατοίκους :

“Το κάλεσμα της πατρίδας για τους γιούς της, η κρίση έφτασε στο τέλος της, έχετε μοναδική ευκαιρία να επιστρέψετε στην αγκαλιά της πατρίδας, πάρτε την απόφαση όπως την πήραν χιλιάδες ακόμη, το κράτος θα σας φροντίσει”.

Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν και τότε στρατιώτες αναφωνούν: “Russo! Russiya!

H ιδέα ότι τους υποστηρίζει ένας πανίσχυρος σύμμαχος ανεβάζει την αδρεναλίνη τους και την αυτοπεποίθηση τους. “Αυτή είναι η κύρια ρωσική βοήθεια και όχι οι βόμβες” λένε.

Αν η επιχείρηση πετύχει, ο συριακός στρατός θα καταφέρει να αποκόψει τη βόρεια ομάδα των ισλαμιστών σε δύο μέρη, εγκαταλείποντας τους ισλαμιστές στη Παλμύρα χωρίς δυνατότητα ανεφοδιασμού και επικοινωνίας.