Βουλευτικές εκλογές 2016-Διαγκωνισμοί φαγώματα και μαχαιριές …στη διαπασών

Εδώ και καιρό αρχισαν την προπόνηση  στις πισώπλατες μαχαιριές και στις επιλεκτικές διαρροές  κομματικοί ταγοί στήνοντας στρατόπεδα οπαδών και καθαρίζοντας ναρκοπέδια  από «ανεπιθύτους» οι οποίοι θεωρούν πως θα θέσουν σε κίνδυνο την δική τους αναρρίχηση.p1

Στο κυβερνών ΔΗΣΥ , πληροφορίες φέρουν  τον Αβέρωφ Νεοφύτου να εχει ετοιμάσει λίστα με ονόματα ατόμων που ο ίδιος πιστεύει πως θα φρεσκαρουν την εικόνα του κόμματος ,ενόψει και των προεδρικών του 2017 καθότι ο ίδιος θεωρεί πως εφτασε η δική του ώρα.Χμ..Στο Προεδρικό άντως δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και έχουν ετοιμάσει τη δική τους ομάδα  που θα τρέξει στην προεκλογική με κύριο ζητούμενο την προπαγάνδιση  του κυβερνητικού έργου και την επανεκλογή του Νίκαρου.Ανάμεσα σε αυτούς που προωθεί το Προεδρικό ακούγεται το όνομα του Νίκου Χριστοδουλίδη -κυβερνητικού εκπροσώπου καθότι ο Νίκος τον προετοιμάζει για μεγάλα πράγματα. Ο Φούλης λένε κάποιοι έφαεν τα ψουμιά του και τελευταίως κάποιες παρεμβάσεις του ενοχλούν τον μεγάλο ένοικο του Προεδρικού. Ιδιαίτερα η τελευταια επιστολή του Ανδρέα  Πιτσιλλίδη εναντίον του Φούλη 2013_06_12_08_28_18__3d527ce775a5420ea846e218f08a3663όσο και να το αποκρύβουν έκανε τεράστια ζημιά στην  ήδη στραπατσαρισμένοη εικόνα  του ΔΗΣΥ και του εξ’ Αρκάκας ηγέτη του.Ο αφορισμός του Πιτσιλλίδη από τους Συνοδικούς αύξησε  αντι να μειώσει τις μετοχές του , και φοβούνται την επάνοδο του στην πολιτική.

Πάντως στην Πινδαρου κινούνται όλοι εναντίον όλων και η ανώτατη ηγεσία επιδιώκει να εκκαθαρίσει και τα τελευταία απομεινάρια απο αυτούς που   είχαν ταχθεί με το ΟΧΙ το 2004.Λίγο δύσκολο να ξεπλέξουν πάντως με τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους  ο οποίος είναι πολύ σκληρός για να τον πεθάνουν (πολιτικά)

Πάντως στη λίστα του Φούλη απ’ ότι φημολογείται δεν περιλαμβάνονται οι Ν.Τορναρίτης, Στ.Κυριακίδου, Μαρία Κυριακού, Ανδρέας Θεμιστοκλέους και άλλοι …

Αχ.

Και στο ΑΚΕΛ επιμένουν στα υπόγεια κτυπήματα

Στην Εζεκία Παπαϊωάννου δεν βαίνουν όλα ρόδινα όπως θέλουν οι ηγήτορες του κόμματος να πιστεύει ο κόσμος και ο απλοί γνήσιοι ΑΚΕΛικοί. Δεν είναι μόνο ο Στέφανος Στεφάνου που σπρώχνει με τα τέσσερα να εισέλθει στο Κοινοβούλιο και να προετοιμάσει το έδαφος για την αρχηγία  του κόμματος, είναι και άλλοι που διαγκωνίζονται .Πάντως ο Στέφανος  akel-εδώ και λίγο καιρό για να είναι αρεστός σε όλους (ιδιαίτερα στους επικρίνοντες των τέως Πρόεδρο)  αφήνει σκιές και αιχμές εναντίον του μέντορα του Δ.Χριστόφια  ότι  δεν τον άκουγε και έκανε του κεφαλιού του.Στις βουλευτικές πάντως θα σημειωθεί συνωστισμός καθότι υπάρχει πρόταση  να αλλάξει η παλιά πολιτική του Π.Γ. την οποία επέβαλε ο Χριστόφιας (επί ηγεσίας του στο ΑΚΕΛ) και να μην απαγορεύεται πλέον στους Επρχιακούς Γραμματείς  του κόμματος   να είναι υποψήφιοι βουλευτές.Ετσι ετοιμάζονται να τρέξουν στην κούρσα, οι Στ.Στεφάνου, (Επ.Λευκωσίας) Χρύσανθος Ζανέττου (Επαρχιακός Γραμματέας Αμμοχώστου ) υιός του φυλακισθέντα Βενιζέλλου Ζανέττου, ο Γ.Γεωργίου (Επ.Γραμματέας Λεμεσού και δήμαρχος καθώς και ο νεοεκλεγείς  Επ.Γραμματέας Πάφου Γιώργος Γιαλλούρης ( από το Δίκωμο και αυτος) μιας και ο Φακοντής ολοκλήρωσε τρεις θητείες στη Βουλή.   Στις βουλευτικές  θα τρέξουν ακόμα :Το μέλος του Π.Γ. Χρίστος Χριστοφίδης  τον οποίο  εμπόδισε ο Χριστόφιας  στις περασμένες εκλογές να διεκδικήσει και τον διόρισε Στέφανος-Στεφάνου-765x1024 στο Προεδρικό. ΕΊναι και τα βλαστάρια και οι εξ’ αίματος συγγενείς του τεως Προέδρου. Κάποιοι προωθούν τον Χριστό Χριστόφια ΓΓ. της ΕΔΟΝ , και άλλοι λένε πως ο γαμπρός Νίκος Μούδουρος είναι καλύτερος.Είναι αυτό το καλό παιδί  πριν έξι περίπου μήνες η εφ. ΠΟΛΙΤΗΣ του έπλεκε το εγκώμιο και τον χειροκροτούσε για τη δήλωση του πως μετάνιωσε που ψήφισε ΟΧΙ  στο δημοψήφισμα τον Απρίλη του 2004 και καμιά Επιτροπή Ελέγχου της Κ.Ε. δεν ασχολήθηκε με αυτή τη δηλωση που παραβιάζει συνεδριακές αποφάσεις.

Στο χορό εμφανίζεται και η κα Μαύρου ανκαι είναι κομμάτι δύσκολο να ανταγωνιστεί  με το νεαρό  Χριστόφια  που φημολογειται  ότι θα κατέλθει  με το ψηφοδέλτιο της Κερύνειας…Αχ Κερύνεια μάνα μου! Ο Πάμπος Παπαγεωργίου μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την  υγεία του μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος.

Στη Λευκωσία  θα παιχτούν όλα για όλα καθότι πολλοί οι μνηστήρες και οι εδρες λίγες. Ο Λουκαίδης είναι φαβορί αλλά όλα θα παικτούν γιατί αυτός μπορεί να παίζει τίμια με ανοικτά χαρτιά όμως κάποιοι τον περιμένουν στη γωνιά και δεν του το συγχωρούν  πως στην εκλογή για την Κ.Ε. του ΑΚΕΛ στο τελευταίο συνέδριο ήλθε πρώτος  στις προτιμήσεις. Και η  Ειρήνη Χαραλαμπίδου θεωρείται φαβορί παρότι δεν είναι λίγοι που την υποσκάπτουν και άρχισαν να ρίχνουν φαρμακερά βέλη εναντίον τη.

Στη Λάρνακα το τοπίο είναι ακόμα θαμπό παρόλο που ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης  Κυρίτσης θα τρέξει πάλι γιατι φεύγει το εμπόδιο που λέγεται Σταυριανός από την μέση και  μένει το άλλο εμπόδιο που λέγεται Γιώργος Γιωργίου . Μα τον Αγιο Φανούριο ο κ. Πάμπης θα εκπλαγεί και πάλιν διότι και καποια άλλα ηχηρά ονοματα  ετοιμάζονται να του κλείσουν την στράτα.

Πέραν των πιο πάνω θα έχει πλάκα η κούρσα των βουλευτικών  γιατί κάποια ξέβαθα πιάτα (δημοτικοί σύμβουλοι και εσχάτως νεοεκλεγέντες στην Κ.Ε. του ΑΚΕΛ) σηκώθηκαν και ζητούν σούπα. Δουλεύουν από τώρα για να μπουν στη Βουλή .

Στο ΑΚΕΛ πάντως δεν έχουν πλεόν  πρόβλημα με όσους τάχθηκαν συνειδητά υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και έδωσαν μάχες στα συλλογικά όργανα για να μην περάσει το εκτρωματικό σχέδιο Ανάν.Φρόντισαν να τους ξεπαστρέψουν  για να μην τους έχουν μέσα στα πόδια τους και να εμποδίζουν. (Ετσι νομίζουν ).Οσοι τους ξέφυγαν φεύγουν από μόνοι τους.

Στο ΔΗΚΟ ο Καρογιάν στήνει το ΔΙΚΟ του ΔΗΚΟ

Στο ΔΗΚΟ τα πράγματα είναι μεν ρευστά παρά τις προσπάθειες του τέως προέδρου Μάριου Καρογιάν να στήσει το ΔΙΚΟ του ΔΗΚΟ  εντός του κόμματος ωστόσο ο Νικόλας φαίνεται να ελέγχει την κατάσταση.karoyan-thumb-small

Αν και κάποια στελέχη το παίζουν σε διπλό ταμπλό εντούτοις η θέση του Νικόλα δεν κινδυνεύει παρά τις προσπάθειες να τον υποσκάπτουν συνεχώς.

Σε ανυποληψία βρίσκεται η βουλευτίνα Αθηνά Κυριακίδη η οποία δεν κρύβει την συμπάθεια της προς το κυβερνών ΔΗΣΥ και συνεχώς εμφανίζεται να επικρίνει με καυστική γλώσσα  την ηγεσία του ΔΗΚΟ ειδικά και στοευμένα για τις θέσεις του στο Κυπριακό.Σύμφωνα με κάποια ΔΗΚΟϊκά στελέχη φαίνεται ότι  διανύει την τελευταία  της θητεία καθότι οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ στη Λεμεσό της γυρίζουν την πλάτη.

Στις βουλευτικές πάντως θα τρέξουν  άτομα και από την λεγόμενη πλατφόρμα Καρογιάν παρότι οι πιθανότητες τους  είναι ελάχιστες να κτυπήσουν την επίσημη ηγεσία.

Η ΕΔΕΚ σε κατάσταση νευρικής κρίσης

Στην ΕΔΕΚ  τα πράγματα είναι ασχημα και ο Μαρίνος Σιζόπουλος κινδυνεύει να δει τα ποσοστά του κόμματος να μειώνονται σημαντικά.Και αυτό γιατί ήδη ο Γ.Ομήρουmarinos_sizopoulos660 (πρόεδρος της Βουλής με τις ψήφους του ΔΗΣΥ )  Γ.Βαρνάβα, Ρούλα Μαυρονικόλα λόγω των τελευταίων κομματικών αποφάσεων δεν θα τους επιτραπεί να είναι υποψήφιοι και ετοιμάζονται για αντεπίθεση.

Οι θέσεις Σιζόπουλου για το κυπριακό και για την απόρριψη της Δ.Δ.Ο. ανακια πέρασαν με συντιπτική πλειοψηφία εντούτοις ανάμεσα στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους ειδικά στη Λεμεσό  δεν γίνονται αποδεκτές.

Αχ.Σ