Ο κοινοτάρχης Ποταμιάς φέρεται να φούσκωνε τους λογαριασμούς του από διάφορες κομπίνες

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση του συλληφθέντος κοινοτάρχη Ποταμιάς ακούστηκαν σήμερα από τον ανακριτή της υπόθεσης στο δικαστήριο.

ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ ÊÕÐÑÏÕ - ÅÃÊËÇÌÁ - ÓÕËËÇØÇ - ÓÕËËÇØÅÉÓ - ×ÅÉÑÏÐÅÄÅÓ

Εκμεταλλευόμενος τη θέση του ο κοινοτάρχης φούσκωνε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς εις βάρος συγχωριανών του.
Αποκαλυπτικά στοιχεία που παραπέμπουν σε άλλο ένα φαγοπότι φαίνεται να έχει στα χέρια της η αστυνομία σε βάρος του 54χρονου κοινοτάρχη της Ποταμιάς, που φόρεσε χθες χειροπέδες, ο όποιος εκμεταλλευόμενος την θέση του φέρεται να φούσκωνε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς στην πλάτη των συγχωριανών του.

Ο Ασκός του Αιόλου για τον 54χρονο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον δικαστηρίου, όπου οδηγήθηκε το πρωί ο ύποπτος, άνοιξε μετά την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή που διαβιβάστηκε στην Αστυνομία τον περασμένο Ιούνιο, ο όποιος διαπίστωσε ποινικά αδικήματα.

Βάση των ερευνών, που πάνε 11 χρόνια πίσω, ο 54χρονος φαίνεται να κρύβεται πίσω από διάφορες «κομπίνες».

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι:

– Διαγραφές τελών υδατοπρομήθειας που γίνονταν αποκλειστικά από τον ύποπτο

– Ανάθεση δεκάδων έργων σε συγκεκριμένες εταιρείες κατ’ επανάληψη κάθε χρόνο χωρίς την προκήρυξη προσφορών εν αγνοία του Κοινοτικού Συμβουλίου

– Φουσκωμένες προσφορές έργων και αγορές πρασίνου και εξοπλισμού που δεν δικαιολογούνται Και αυτά είναι μόνο οι αρχή, αφού εκτός από τις προσφορές «μαϊμού» για έργα υπάρχουν και άλλα.

Η ΠΕΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ

Επιταγές που κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του υπόπτου υπό την ομπρέλα της ΠΕΟ Ποταμιάς, πρόεδρος της οποίας είναι ο κοινοτάρχης και του αθλητικού σωματείου στο οποίο είναι γραμματέας, βρίσκονται επίσης ενώπιων των αρχών.

Επιταγές οι οποίες προέρχονταν από εταιρείες που καταβάλλονταν ως εισφορές για να δοθούν σε αρκετές περιπτώσεις σε άπορες οικογένειες.

Όπως ανέφερε ο Αστυνομικός ανακριτής:

-το 2010 δόθηκαν 6 χιλιάδες ευρώ με δικαιούχο την Συντεχνία και κατατέθηκε στον λογαριασμό του υπόπτου.

– Από το 2004 μέχρι το 2015 δόθηκαν από εταιρείες 115 χιλιάδες ευρώ για άπορες οικογένειες και για την ποδοσφαιρική ομάδα και είχαν εκδοθεί στο όνομα του υπόπτου. 15 χιλιάδες κατέληξαν στον λογαριασμό του, 9 επιταγές στην ΠΕΟ και άλλες 4 στο αθλητικό σωματείο.

Επίσης ο κοινοτάρχης φαίνεται να λάμβανε από το 2004 επιπρόσθετο μισθό 700 λιρών για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο συμβούλιο ως γραμματέας, μετά από έγκριση του Επάρχου.

Ωστόσο ο 54χρονος, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες προσέλαβε υπάλληλο χωρίς την έγκριση του υπουργείο εσωτερικών και έτσι συνεχίζει να λαμβάνει το μισθό της γραμματέας.

Παρόλα αυτά, ο ύποπτος κοινοτάρχης αρνείται να συνεργαστεί και να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών ενώ τέθηκε υπό 6ημερη κράτηση ,αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο.