Διαστρεβλώνονται οι θέσεις του Ακιντζί, λέει ο ΓΓ. του ΑΚΕΛ

Συνειδητά γίνεται η διαστρέβλωση των θέσεων του Μουσταφά Ακιντζί εκτιμά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ λέγοντας ότι κάποιοι γνωρίζουν ότι έχει αναπτερωθεί η ελπίδα με την εκλογή του στην τ/κ ηγεσία και θέλουν να την σκοτώσουν.cbeb3-antros_kyprianou

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο Αντρος Κυπριανού ανέφερε ότι επειδή είναι εκεί ο κ. Ακιντζί δεν σημαίνει ότι θα καταλήξουμε σε λύση. “Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και οι δυσκολίες μεγάλες. Όμως η παρουσία του κ. Ακιντζί δημιουργεί κάποια νέα δεδομένα και αναπτερώνει τις ευθύνες. Κάποιοι θέλουν να σκοτώσουν αυτές τις ελπίδες. Κάποιοι δεν θα ήθελαν να δουν να υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος στο Κυπριακό και θεωρούν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί αποδομώντας τον ίδιο τον κ. Ακιντζί ως προσωπικότητα, ως πολιτικό που επιθυμεί και επιδιώκει την λύση στο Κυπριακό”.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ λέγοντας ότι πρέπει να παρουσιαστούν στον κυπριακό λαό τα πραγματικά δεδομένα με τις αντικειμενικές θέσεις του Μουσταφά Ακιντζί και οποιωνδήποτε άλλων και ο λαός να κρίνει αντικειμενικά το τί ο καθένας από μας υποστηρίζει. “Όχι να διαστρεβλώνουμε, να παρουσιάζουμε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσουμε φοβικά σύνδρομα στον κόσμο”.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις εναντίον του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ για την μη συζήτηση τώρα του Κυπριακού στη Βουλή, ο κ. Κυπριανού τις χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας. Δεν έχουν, είπε, κανένα πρόβλημα να συζητηθεί το Κυπριακό στη Βουλή, εφόσον όμως επίκειται η ενημέρωση της Ολομέλειας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να περιμένουν και μετά να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις. “Αυτό είχαμε πει και ειλικρινά διερωτώμαι γιατί λέγονται και γράφονται όλα αυτά τα πράγματα”.