Η Ρωσική αρμάδα στ’ ανοικτά της Συρίας

Σαράντα ασκήσεις θα πραγματοποιήσει η ρωσική αρμάδα των είκοσι δύο πλοίων στα ανοιχτά της Συρίας σε διάστημα δύο μηνών, με τις οποίες θα αποκλείσουν την πρόσβαση προς τις συριακές ακτές οποιουδήποτε θα είχε σκοπό να αντιδράσει στην ενίσχυση της Δαμασκού με ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.russiannavysyria

Η αρμάδα σε συνδυασμό με τα 28 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη θα επιβάλλουν μια “no fly zone” με την οποία θα προστατέψουν τον συριακό Στρατό στις επιχειρήσεις του σε Παλμύρα, Χαζάκα αλλά και στην Ράκκα.

Καταλυτική υπήρξε η επίθεση των ισλαμιστών με ρουκέτα προ ημερών εναντίον της ρωσικής πρεσβείας στο να παρθεί η απόφαση άμεσης καταστροφής των ισλαμιστών το ταχύτερο δυνατόν.

Το ρωσικό γενικό Επιτελείο προσανατολίζεται σε άμεση προσβολη της Ράκκα μόλις η Πλαμύρα επιστρέψει σε συριακά χέρια με σκοπό να κοπούν οι δυνάμεις του ISIL στα δύο, και να λυθεί η πολιορκία της φρουράς της Deir e Zor, αλλά και να ανακαταληφθούν οι πετρελαιοπηγές της οι οποίες δίνουν στους ισλαμιστές τα απαραίττα καύσιμα για τις μετακινήσεις τους.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015, ανακοίνωσε ότι μονάδες επιφανείας του ρωσικού ναυτικού θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις στην «ανατολική Μεσόγειο», το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

“Θα διεξαχθούν πάνω από 40 ασκήσεις μάχης με την ταυτόχρονη συμμτοχή τριών ή τεσσάρων πολεμικών πλοίων με επικεφαλής το καταδρομικό MOSKVA ( μαζί με δύο υποβρύχια) σε αποστολές που θα περιλαμβάνουν την εκτόξευση πυραύλων μικρού βεληνεκούς, ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου και ασκήσεις ναυτικής περιπολίας ανέφερε το υπουργείο.

Δηλαδή ο αντικειμενικός σκοπός είναι ο αποκλεισμός της περιοχής από οποιαδήποτε δυτική έξωθεν προσέγγιση, η οποία θα είχε ως στόχο να εμποδίσει τις ρωσικές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή έχει συγκεντρωθεί μεγάλη ρωσική αρμάδα από 22 πολεμικά πλοία μεταξύ των οποίων πέντε αποβατικά έμφορτα οπλισμού και προσωπικού.

Οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει στην περοχή το αντιτορπιλικό USS Carney και άλλα τέσσερα αντιτορπιλικά της ιδίας κλάσης αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα δοκιμάσουν να φέρουν τον πλανήτη στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου, δοκιμάζοντας την αποφασιστικότητα των Ρώσων.

SONY DSC

Το Μόσκβα μπορεί να φέρει και πυρηνικές κεφαλές, κάτι που αν συμβαίνει το γνωρίζει μόνο η Κεντρική Ρωσική Διοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Τιερί Μεϊσάν, ο Β.Πούτιν στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων του CSTO στην Συρία κατά του ISIL, με την προοπτική να εξολοθρευθεί μέχρι τα “ορθόδοξα Χριστούγεννα”, αλλά και θα καταγγείλει δημοσίως την ανάμειξη των ΗΠΑ στην δημιουργία του.

Portside view of the Russian Frigate NEUSTRASHIMYY (712) at it prepares its Kamov KA-27 Helix helicopter for take off during the annual Baltic Sea maritime Exercise BALTIC OPERATIONS 2003 (BALTOPS).

Η φρεγάτα NEUSTRASHIMYY

Για πολλούς οι ΗΠΑ σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν την ρωσική εκστρατεία καθώς το κλίμα για αυτές στην κοινή γνώμη έχει γίνει πολύ βαρύ,αλλά προς ώρας δεν μπορούν να εγκαταλειψουν την εμμονή τους για ανατροπή του νόμιμου πορέδρου της χώρας του Μ.Άσαντ.

 

To αντιτορπιλικό Udaloy κλασης “Admiral Panteleev”. Είχε χρησιμοποιηθεί και εναντίον των Σομαλών πειρατών το 2009. Μετά τοποθετήθηκε στον Στόλο του Ειρηνικού για να πάρει εντολή να μεταβεί στην Μεσόγειο όταν χειροτέρεψε η κατάσταση στη Συρία.

Η φρεγάτα Neustrashimyy της ομώνυμης κλασης ήρθε στην Μεσόγειο από τον Κόλπο του Aden.