«Πολίτης» του ψευδοκράτους δηλώνει ο Τουρκές

Το  «χαρτοφυλάκιο του Κυπριακού στην Τουρκία”, ανέλαβε  ο αντιπρόεδρος της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τουρκίας Τουγρούλ Τουρκές λέγοντας ότι ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του πολίτη του ψευδοκράτους, παρόλο που δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Είναι η  πρώτη φορά που ένας βουλευτής στην Τουρκία  κυπριακής καταγωγής αναλαμβάνει αξίωμα  στην Τουρκική κυβέρνηση. Στις 21 Σεπτεμβρίου ο Τουρκές θα πάει στα κατεχόμενα.3562432431mhpihra

Ο Τουγρούλ Τουρκές ο οποίος είχε συνάντηση σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Άγκυρα με τον `πρέσβη` των κατεχομένων στην Άγκυρα Φαζίλ Τζαν Κορκούτ είπε ότι στην πραγματικότητα αυτή είναι μια υπηρεσιακή κυβέρνηση αλλά έστω και σύντομη είναι ικανοποιημένος που θα έχει μια τέτοια εμπειρία.

Ο Τουρκές ανέφερε ότι η Τουρκία και τα κατεχόμενα έχουν μια στενή συνεργασία στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα καθώς και στον τομέα των πανεπιστημίων. “Η παράδοση είναι όλοι να κάνουν την πρώτη τους επίσκεψη στην βόρεια Κύπρο. Για μας αυτές οι επισκέψεις έχουν μεγάλη σημασία για να εκφράσουμε τη στήριξή μας και να δείξουμε την ανεξαρτησία της `ΤΔΒΚ` καθώς και την ευημερία και την δύναμη των ανθρώπων εκεί”, είπε ο Τουρκές.

Ανέφερε ότι τη Δευτέρα κατά τη επίσκεψή του στα κατεχόμενα θα συναντηθεί με τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και άλλους `αρμοδίους`.

Ο Τούρκος αξιωματούχος αναφερόμενος στην κυπριακή του καταγωγή είπε ότι είναι καταχωρημένος στα παλιά χαρτιά και δεν πήρε υπηκοότητα αργότερα. Όπως είπε η οικογένειά του συνεχίζει να έχει την υπηκοότητα που είχε ο πατέρας του στην Κύπρο. “Δεν έχω δικαίωμα ψήφου επειδή ζω εδώ αλλά να πω ότι αποδέχομαι τον εαυτό μου ως πολίτη της `ΤΔΒΚ`, ανέφερε.

Να υπενθυμίσουμε πως τον περασμένο Μάη το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης αποφάσισε ομόφωνα την οριστική αποπομπή του Τουγρούλ Τουρκές ο οποίος είχε αναλάβει  αντιπρόεδρος της προσωρινής κυβέρνησης.Ο Τουρκές δεν υπέβαλε υπόμνημα αντίκρουσης.