Συμπλοκές μεταξύ προσφύγων στο κέντρο αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου

Ισχυρή αστυνομική δύναμη εξακολουθεί να παραμένει στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των αιτητών ασύλου.

Ðñüóöõãåò

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 8.10 χτες το βράδυ λειτουργός του Κέντρου Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου κατήγγειλε στην Αστυνομία πως στις εγκαταστάσεις του Κέντρου σημειώθηκε συμπλοκή με τη συμμετοχή 100 και πλέον ατόμων.

Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο χώρο διαπίστωσαν πως επρόκειτο για συμπλοκή μεταξύ αιτητών ασύλου που ήταν χωρισμένοι σε δύο παρατάξεις και οι οποίοι με τη θέα των ανδρών ασφαλείας διασκορπίστηκαν στο χώρο του Κέντρου.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά ένας 19χρονος Παλαιστίνιος από τη Συρία φέροντας, όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Λάρνακας όπου μεταφέρθηκε, ένα ασήμαντο θλαστικό τραύμα κάτω από την αριστερή μασχάλη, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όπως αναφέρθηκε, ομάδα των παλιών ενοίκων του Κέντρου Υποδοχής ζήτησε το λόγο από νεοαφιχθέντες Παλαιστίνιους από τη Συρία και το Λίβανο για διαφορά που είχε προκύψει κατά τη διάρκεια παιχνιδιού των παιδιών παλιών και νεοφερμένων μεταναστών.