Δύο νέα πρωτοποριακά χρηματοδοτικά σχέδια απο το Συνεργατισμό

Δύο νέα πρωτοποριακά χρηματοδοτικά σχέδια, το Ηλιοτρόπιο «Κατοικείν» και το Ηλιοτρόπιο «Επιχειρείν», που αφορούν την προώθηση της πράσινης ενέργειας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Συνεργατισμός.sinergatiki logo_02

Τα προϊόντα παρουσίασαν ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Στρατηγικής και Επικοινωνίας Γιάννος Σταυρινίδης και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Προϊόντων Δρ. Κωνσταντίνος Βραχίμης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνεργατισμού, τα δύο νέα προϊόντα συμβάλλουν στη μείωση του ενεργειακού κόστους επιχειρήσεων και καταναλωτών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Με τα σχέδια αυτά ο Συνεργατισμός καλύπτει τις ανάγκες χρηματοδότησης που μπορεί να έχει ένα νοικοκυριό ή μια μικρομεσαία επιχείρηση.

Το κάθε σχέδιο αποτελείται από 2 διαφορετικές χρηματοδοτικές λύσεις και είναι τα πρώτα που προωθούνται στην αγορά με σκοπό τη χρηματοδότηση του κοινού για συμμετοχή στα σχέδια του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, «Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω στις Κατοικίες» και «Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω στις Επιχειρήσεις».

H πρώτη χρηματοδοτική λύση του Σχεδίου Ενεργειακών Επενδύσεων «Ηλιοτρόπιο Κατοικείν» αφορά την εγκατάσταση οικιακού φωτοβολταϊκού συστήματος μέχρι 3ΚW στην οικία τους, συνδεδεμένα με το δίκτυο, με τη μέθοδο συμψηφισμού μετρήσεων – «net metering» και απευθύνεται σε ιδιώτες μόνιμους κάτοικους Κύπρου.

Η δεύτερη χρηματοδοτική λύση αφορά τη συμμετοχή ιδιωτών στο σχέδιο «Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Κατοικίες» του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο Ηλιοτρόπιο «Επιχειρείν», η πρώτη χρηματοδοτική λύση αφορά την εγκατάσταση μεγάλων φωτοβολταϊκών συστημάτων αυτοπαραγωγής μέχρι 500ΚW και απευθύνεται σε Επιχειρήσεις ή Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η δεύτερη χρηματοδοτική λύση αφορά τη συμμετοχή στο σχέδιο «Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Επιχειρήσεις», του Υπουργείου Ενέργειας Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Σε όλα τα σχέδια υπάρχει το δικαίωμα δυνατότητας πρόωρης, μερικής ή ολικής αποπληρωμής του δανείου ανά πάσα στιγμή.