Στο Εφετείο Αθηνών προσέφυγαν Βγενόπουλος-Μπουλούτας

vgenopoulos_2Νέα εμπόδια στο ανακριτικό έργο

Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών στην αίτηση των Ανδρέα Βγενόπουλου και Ευθύμιου Μπουλούτα, συνεχίζονται στην Αθήνα οι ανακρίσεις των άλλων προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση στο πλαίσιο των ερευνών για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Βγενόπουλος και Μπουλούτας αρνήθηκαν χθες να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις των ελληνικών ανακριτικών Αρχών, επικαλούμενοι την αίτησή τους στο Συμβούλιο Εφετών, με την οποία ζητούν τη μη εκτέλεση του αιτήματος συνδρομής της Κύπρου από τις αρμόδιες Αρχές της Ελλάδας στις έρευνες για την οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα έχει ανακριθεί ένα πρόσωπο το οποίο απάντησε πλήρως σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν, ενώ δεύτερο πρόσωπο το οποίο παρουσιάστηκε για ανάκριση αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών επικαλούμενο παρόμοιους λόγους με αυτούς που επικαλούνται οι Βγενόπουλος-Μπουλούτας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν  ότι το ανακριτικό έργο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί αύριο με τη λήψη καταθέσεων από άλλα δύο πρόσωπα.

Ακολούθως, η αρμόδια ανακρίτρια στην Αθήνα θα αποστείλει το φάκελο με το ανακριτικό υλικό στο Συμβούλιο Εφετών για να αποφασίσει κατά πόσον θα αποδεχτεί ή θα απορρίψει την αίτηση των Βγενόπουλου – Μπουλούτα.

Ο φάκελος της υπόθεσης θα αποσταλεί και στην Αστυνομία της Κύπρου μέσω της διπλωματικής οδού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών “είναι θέμα ημερών”.

 

.Από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Αθήνα βρίσκονται δύο από τα στελέχη της ανακριτικής ομάδας για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.