Στους ανακριτές μέχρι τη Δευτέρα όλα τα στοιχεία για τα περιουσιακά του Σ.Βέργα

Μέχρι την  Δευτέρα αναμένεται να παραδοθούν στην Αστυνομία τα στοιχεία που αφορούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα.

Vergas-savvasΤην Παρασκευή το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διατάγματα για άρση των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Βέργα και για τη διεξαγωγή έρευνας στο κτηματολόγιο, ώστε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δημάρχου Πάφου να βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών, κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία ζήτησε το δικαστικό διάταγμα προκειμένου να ερευνήσει κατά πόσον ο Δήμαρχος Πάφου είχε οποιοδήποτε όφελος από την εταιρεία ΑΡΙΣΤΟ σε μετρητά ή σε ακίνητη περιουσία.Η σύλληψή του, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε και στο Δικαστήριο, έγινε για να διαπιστωθεί κατά πόσο ο Δήμαρχος Πάφου είχε οποιαδήποτε εμπλοκή με την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων.

Το έργο των ανακριτών συνεχίζεται και σήμερα με τη λήψη άλλων καταθέσεων από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του κ. Βέργα.

Σήμερα ο Σ. Βέργας ενδέχεται να κληθεί σε εκ νέου ανάκριση. Αμέσως μετά τη σύλληψή του εφάρμοσε την τακτική να μην απαντά σε ερωτήσεις των ανακριτών.

Ο Σάββας Βέργας, με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, τελεί υπό τετραήμερη κράτηση, το οποίο εκπνέει τη Δευτέρα.

Αν προκύψουν νέα σημαντικά στοιχεία, η Αστυνομία αναμένεται να ζητήσει από το Δικαστήριο την ανανέωση της κράτησης του ενώ σε αντίθετη περίπτωση είτε θα αφεθεί ελεύθερος αφού κατηγορηθεί γραπτώς ή θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.

Χθες, κλήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου η υπάλληλος του Δήμου Μαρία Σολομωνίδου, η οποία επικαλουμένη οδηγίες του δικηγόρου της δεν απάντησε στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Ανακρίθηκε επίσης και ο Ελλαδίτης σύζυγός της σε σχέση με την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων.

Ο πατέρας της Σολομωνίδου, Ηλίας Σολομωνίδης, δεν κλήθηκε για ανάκριση, αφού οι ανακριτές πιστεύουν ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και ότι ανέλαβε την ευθύνη των απειλητικών μηνυμάτων για να απαλλάξει την κόρη του.

Παράλληλα, με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται από κλιμάκιο του ΤΑΕ Αρχηγείου και οι έρευνες για τη συναυλία του Σάκη Ρουβά, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και για την οποίαν δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Πάφου κατήγγειλαν μεταξύ άλλων ότι υπήρξε ύποπτη διαδρομή χρήματος.