Εχασε το στοίχημα και πρέπει να φάει …το ρολόι του

Λα Πας, Βολιβία
Προσοχή στις υποσχέσεις που δίνετε γιατί μετά ίσως πρέπει να τηρήσετε το λόγο σας. Αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα για τον πρώην πρόεδρο της Βολιβίας, Χόρχε Κιρόγα, ο οποίος φαίνεται να δεσμεύθηκε ότι θα φάει το ρολόι του, αν ο νυν πρόεδρος επανεκλεγεί με ποσοστό άνω του 60%.9ED396554D82AF8F62EEEED35FFB74F2

Το πρόβλημα είναι ότι ο Έβο Μοράλες συγκέντρωσε τελικά το 60,89% και επανεξελέγη για τρίτη συνεχόμενη θητεία…

Η υπόσχεση του Κιρόγα, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ 2001-2002 ήταν να φάει το ρολόι του «αν 6 στους 10 πολίτες ψηφίσουν και πάλι τον Μοράλες».Μάλιστα σε άλλη περίπτωση το πήγε παρακάτω: δεσμεύθηκε να φάει και τη γραβάτα του. Ο ίδιος ήταν επίσης υποψήφιος για την προεδρία με το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (PDC) και έλαβε 9,16%.Μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος, δεκάδες οπαδοί του Μοράλες έσπευσαν στα κοινωνικά δίκτυα, ζητώντας από τον Κιρόγα να τηρήσει την υπόσχεσή του. Μάλιστα ορισμένοι έφτιαξαν και κολάζ με φωτογραφία του υποψηφίου μπροστά από ένα τραπέζι και στο πιάτο ένα… ρολόι.

Ο ίδιος ο Κιρόγα έχει την απάντηση: ο Μοράλες «μαγείρεψε το αποτέλεσμα». Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο BBC, εξήγησε: «το σημαντικό δεν είναι το ρολόι. Το σημαντικό είναι ότι ο Μοράλες δεν έχει αρκετούς ψήφους.»