Θρήνος και οργή στην Τουρκία-δεκάδες νεκροί Τούρκοι στρατιώτες

tourkos nekrosΘρήνος, πόνος και οργή κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν. Αυτά είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στην Τουρκία μετά και τους δεκάδες νεκρούς Τούρκους στρατιώτες…

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στο Ντιγιαρμπακίρ, ένας αξιωματικός έπεσε νεκρός σε συγκρούσεις στο Σιρνάκ σύμφωνα με ανακοίνωση τους Τουρκικού Γενικού Επιτελείου ενώ σε άλλη ανακοίνωση εκφράζονται οι φόβοι ότι το PKK έχει απαγάγει έντεκα υπαλλήλους και ένα οδηγό!

Στο Χακάρι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη που είχαν τοποθετήσει οι αντάρτες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Στο Σιρνάκ, ο Ali Alkan σκοτώθηκε όταν μαχητές του PKK εξαπέλυσαν εναντίον του ομοβροντία ριπών και άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν ενώ η κηδεία του μετατράπηκε από τον αδερφό του, αξιωματικό Mehmet Alkan σε διαδήλωση κατά της κυβέρνησης και του τουρκικού κράτους για την πολιτική τους που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων Τούρκων στρατιωτικών. Δριμύ κατηγορώ του Τούρκου αξιωματικού ο οποίος είπε: “Μπορείς να κυκλοφορείς με 30 σωματοφύλακες στο παλάτι, να μετακινείσαι με θωρακισμένα αυτοκίνητα και να λες “θέλω να πεθάνω σαν μάρτυρας”;

Στο Mardin μέλη του PKK άνοιξαν πυρ και πέταξαν μολότοφ ενώ στο Agri επιτέθηκαν σε αστυνομικούς πετώντας βόμβες.

Μετά την εξαφάνισή τους εδώ και 48 ώρες από την συνοριακή πύλη όπου υπηρετούσαν στο Καπίκιοϊ του νομού Βαν στα σύνορα με το Ιράν, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι ένδεκα υπάλληλοι της συνοριακής πύλης και ένας οδηγός έχουν απαχθεί από αντάρτες του ΡΚΚ!

Ένας μόνιμος λοχίας έχασε τη ζωή του, όταν εξερράγη παγιδευμένη βόμβα τη στιγμή που το στρατιωτικό όχημα που επέβαινε μαζί με συναδέλφους του, περνούσε από το δρόμο που οδηγούσε από υδροηλεκτρικό κέντρο της περιοχής Κουλπ του Νταγιαρμπακίρ, στην έδρα του φυλακίου.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλοι τρεις στρατιώτες.

Ο μόνιμος λοχίας που έχασε τη ζωή του ήταν ο Μεχμέτ Καρά.

Επίθεση στην περιοχή της Σεμντινλί στο Χακάρι, κοντά στο δήμο Ντερεσίκ, σε σταθμό της χωροφυλακής πραγματοποίησε ομάδα του PKK.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι μαχητές του PKK επιτέθηκαν με αντιαεροπορικά όπλα και αυτόματα , αργά το απόγευμα.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης εδώ

Κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης κατά του PKK, Τούρκοι στρατιώτες απελπισμένοι προσεύχονται στον Αλλάχ να τους προστατεύσει…

Δείτε εδώ το βίντεο της κηδείας και την οργή κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν

Τέλος νέα μεγάλη πτώση σημείωσε η τουρκική λίρα, λόγω της πολεμικής κατάστασης στη νοτιοανατολική Τουρκία και των επιθέσεων του ΡΚΚ, ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη. Η λίρα έφτασε στα 2,93 δολάρια και στα 3,239 ευρώ, μετά την αποτυχία της τουρκικής κεντρικής τράπεζας να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τις κυβερνητικές πιέσεις για αύξηση των επιτοκίων.

Η λίρα έχει χάσει 35% της αξίας της τους τελευταίους 12 μήνες. Ωστόσο, κορυφαίοι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι θεωρούν πως θα πέσει ακόμα περισσότερο.
Bu video Adobe Flash Player’ın son sürümünü gerektirmektedir.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
556
0
0
Google +
0
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση ανταρτών του PKK σε υδροηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στο Ντιγιάρμπακιρ

Σάλος στην Τουρκία: Στρατιώτες τραγουδούν σκοπούς του Πόντου – Διαδηλώσεις κατά του διαμελισμού της χώρας! (vid)

Independent: “Η Τουρκία είναι στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου και οικονομικής κατάρρευσης” – 4 ακόμη νεκροί Τούρκοι στρατιώτες (βίντεο)

Νεκροί ένας Τούρκος στρατιώτης και τρεις αντάρτες του PKK σε νέες συγκρούσεις

Τουρκία: Ταραχές μετά την κηδεία υψηλόβαθμου στέλεχους του PKK

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν ξανά το PKK – Το Ισλαμικό Κράτος στο απυρόβλητο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Tο defencenet.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το defencenet.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com