Πρόβα πολέμου στην Αν.Ουκρανια

Με πρόβα πολέμου ουσιαστικά αντιστοιχεί η μεγάλη άσκηση που θα πραγματοποιήσουν οι ρωσικές ένοπλες της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας, η οποία καλύπτει την «διακεκαυμένη ζώνη» δηλαδή και το μέτωπο της Α. Ουκρανίας.1302566227

Πρόκειται για ευθεία απάντηση του Κρεμλίνου στην ανάπτυξη τουλάχιστον 250 αμερικανικών αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ σε περιοχές της Βαλτικής, της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Στην άσκηση θα μετάσχουν τουλάχιστον 10.000 άνδρες σε πρώτη φάση ενώ ακόμη 50.000 είναι ενταγμένοι στο σχεδιασμό της σε ρόλους υποστήριξης και συνεργασίας με την κεντρική στρατιωτική Διοίκηση της Ρωσίας.

Για την άσκηση θα χρησιμοποιηθούν τρεις χιλιάδες οπλικά συστήματα, συστήματα πυροβολικού, μονάδες ΠΕΠ, ενώ θα πραγματοποιήσουν βολές κατά την διάρκεια μαζικών ασκήσεων σε περιοχές της Κριμαίας, στη Μαύρη Θάλασσα στον Βόρειο Καύκασο, στην Αμπχαζία, την Αρμενία και στην Νότια Οσετία.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη άσκηση που πραγματοποιεί η Ρωσία το τελευταίο διάστημα στην Κριμαία και τις γύρω περιοχές σηματοδοτώντας ουσιαστικά την σκλήρυνση της στάσης της απέναντι στην συγκέντρωση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ η οποία πραγματοποιείται σε σταθερούς ρυθμούς.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η άσκηση που θα πραγματοποιήσουν οι ρωσικές δυνάμεις.

Όπως αναφέρουν ρωσικά δημοσιεύματα από σήμερα μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου το ρωσικό ΝΑΤΟ, οι δυνάμεις δηλαδή της κοινοπολιτείας πραγματοποιούν τις μεγαλύτερες αεροδιαστημικές ασκήσεις για φέτος με τη συμμετοχή εκτός της Ρωσίας της Αρμενίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν και του Τατζικιστάν.

Οι ασκήσεις που ονομάζονται “Combat Commonwealth-2015” θα επικεντρωθούν στην Αεράμυνα και την αντιβαλλιστική άμυνα με τουλάχιστον 200 μονάδες S-400 “Triumf” (SA-21 Growler) και S-300 “Favorit” (SA-10 Grumble) να μετέχουν σε αυτές, μαζί με μεγάλο αριθμό από μαχητικά MiG-29 Fulcrum και MiG-31 Foxhound και Su-27SM